Så mye utgjør forskjellen på 1. og 2. plass i Premier League i rene premiepenger

Skal drømmen om ligamesterskapet fortsatt leve må Liverpool ta poeng i Southampton tirsdag kveld, og aller helst bør de vinne stort.

Jürgen Klopp fryktet at Premier League ville bli avgjort i helgen, ved at Manchester City slo West Ham på London Stadium. Det skjedde ikke, og Liverpools drøm om en kvadrupel lever, selv om mange Liverpool-supportere nok vil ergre seg over at The Hammers kastet bort det som tilsynelatende var en trygg 2-0-ledels til pause, og dermed kun fikk poengdeling mot ligalederen.

For supportere, spillere, manager og alle som har med klubbene å gjøre er forskjellen på å bli ligamester og det å bli nummer to enorm. I rene prispenger er imidlertid ikke forskjellen så stor.

The Athletic opplyser at den er på 2,2 millioner pund. 44 millioner pund til ligavinneren og 41,8 millioner pund til laget som kommer på andreplass.

Prispengene fra FA-cupen blir peanøtter til sammenligning

Det er verdt å merke seg at for lagene så utgjør en plassering to plasser høyere opp på tabellen mer enn Liverpool tjente på å vinne FA-cupen i går.

Vinneren av FA-cupen får nemlig bare litt over 3,4 millioner pund i prispenger, sammenlignet med 4,4 millioner pund som er forskjellen på en to plasser bedre ligaplassering, opplyser The Athletic.