– Jeg har spilt for lag der vi dominerer, men det gjøres annerledes her

Thiago Alcantara ble spurt om Jürgen Klopps kommentarer om at han hadde lært å løpe.

Allerede tirsdag kveld skal Liverpool til sørkysten for å møte Southampton på St. Mary’s. Kampen kommer kun 72 timer etter at Liverpool kunne gå av banen etter å ha vunnet FA-cupfinalen etter 120 minutter og straffekonkurranse.

– Vi har en ny finale i morgen. Dersom vi gjør sakene våre i morgen, har vi en ny finale på søndag. Det er det det handler om for oss. Det er én og én kamp, alle spillerne vil være tilgjengelig for manageren og det er som finaler nå, sier Thiago Alcantara i et intervju med Liverpoolfc.com

Thiago vant fire ligatitler med Barcelona og sju med Bayern München, og vant også Champions League med begge klubber. Han er ikke så vant med å tape fotballkamper.

– Det vi har lært med alle disse årene er at vi hater å tape, og at det er den verste følelsen du kan ha, så den må unngås. Du spiller ikke for å tape, men når du fokuserer på at du må score mål så kommer seirene. Vi sier bare «i kampen må jeg dominere dem, og jeg må score alle målene jeg kan for laget», og så kommer seirene.

– Vi er sultne, sier han.

Ble spurt om Klopps kommentarer

På pressekonferansen etter Liverpools FA-cuptriumf fortalte Jürgen Klopp om en samtale med den elegante midtbanespilleren.

– Jeg sa til Thiago at «dersom jeg hadde visst hvilken spiller du er, så ville jeg signert deg flere år tidligere». Thiago svarte: «Du lærte meg å løpe», sa Klopp på pressekonferansen.

Liverpoolfc.com spurte Thiago om den samtalen.

– Vi er to som liker å spøke. Det var et morsomt øyeblikk mellom oss, og begge var glade for FA-cupen vi hadde vunnet. Vi snakket om de gode tingene vi har lært, og bare spøkte samtidig som vi var seriøse. Det handlet om spillestilen til laget han har skapt.

– Vi må jage ballen og åpne opp hele banen. Jeg har vært i noen lag der vi elsket å dominere spillet, og vi må være på motstanderens banehalvdel. Nå må vi jage dem over hele banen, så du må lære det, og hvordan du skal oppføre deg i alle situasjoner. Det har vært en flott erfaring også.

Han hadde mulighet til å bli i Bayern München, men takket nei til ny kontrakt for å komme til Liverpool.

– Det er en grunn til at du må ha noen nye utfordringer her i livet, noen nye ting. Heldigvis har jeg vært i to lag med stor suksess, og nå er jeg her i Liverpool – enda et – med mål om å vinne alle troféer som er mulig.

– Troféet er som at jobben er fullført, som når du er ferdig med studentlivet. Nå må vi bare prøve å fortsette med å vinne kamper, og være konkurransedyktige i hver eneste kamp. Dersom det går er det flott. Om ikke, vil vi bare prøve å vinne alt det vi kan.

Southampton - Liverpool spilles tirsdag kl. 20.45, og vises på TV 2 Sport Premium.