Et nakkeproblem var roten til skaden som knuste finaledrømmen

Thiago Alcantara ble skadet under oppvarmingen før ligacupfinalen mot Chelsea. Nå akter han å ta igjen det tapte, mot samme motstander i FA-cupfinalen.

Thiago Alcantara var nærmest utrøstelig da han fikk en hamstringskade under oppvarmingen foran ligacupfinalen mellom Liverpool og Chelsea på Wembley i slutten av februar. Spanjolen gikk dermed glipp av kampen hvor Liverpool sikret seg sesongens første trofé.

Lørdag vil de røde være tilbake på samme arena. Nok en gang er Chelsea motstander, og et enda gjevere cuptrofé skal deles ut. Da akter Thiago både å være i startoppstillingen, og på det vinnende laget.

Nakkeproblem ledet til skaden

– Jeg begynte å tenke på hvor tøff forrige sesong var for meg, da vi spilte uten publikum på tribunene, og sporten ikke ga den samme gleden som tidligere, er forklaringen Thiago gir på at han tok til tårene.

– Vi hadde kjempet hardt for å komme til finalen, og så kan du ikke spille. Plutselig var det ikke så moro lenger. Jeg hadde et nakkeproblem, og det forårsaket en kjedereaksjon som til slutt førte til hamstringskaden min, utdyper han.

– Akkurat når du skjer blir du veldig frustrert. Jeg måtte bruke litt tid til å roe meg ned. Det var som det var.

– Vi vant, men det blir en litt bittersøt følelse når du ikke får spille kampen. Men du er glad på vegne av laget.

– Det er spesielt å løfte trofeet. Alle har levd med en frustrasjon de siste årene, på grunn av det vi har vært gjennom, så feiringen etter kampen handlet mye om at vi hadde overvunnet den situasjonen.

Trofeet Thiago mangler

FA-cupen er det eneste trofeet som Thiago ikke har vunnet i sin lange karriere. 

– Mange av oss spillerne kommer fra andre land, og så får vi oppleve denne utrolige cupturneringen. Den eldste i verden. Jeg gleder meg virkelig til å spille finalen. Det handler ikke bare om turneringen, men det er en finale det er snakk om. Vi er klare for den, sier midtbanespilleren.

– Det spiller ingen rolle om det er lenge siden sist vi vant FA-cupen. Det handler bare om at vi kan vinne et nytt trofé, som vi kan sette i samlingen. Vi ser frem til kampen.

– Wembley er et utrolig stadion, som du vet kun brukes ved spesielle anledninger. Denne gangen er det en annen kontekst, og vi er klare for turen til London.

Spår en ny jevn finale

Liverpool spilte uavgjort i begge ligakampene mot Chelsea denne sesongen, og ligacupfinalen gikk også til straffespark-konkurranse etter at det stod uavgjort både etter ordinær tid og ekstraomganger. Til slutt vant Liverpool straffespark-konkurransen 11-10.

Nå barker de to finalistene sammen for fjerde gang denne sesongen.

– Dette er en ny kamp. Vi vil være forberedt. Det må vi være. Vi møter et av de beste lagene i verden, og vi vet det kommer til å bli en jevn kamp. Vi vet det alltid er vanskelig å møte Chelsea.

– De ønsker å ta noe fra oss som vi også ønsker oss. Det blir en lang og sammenhengende krig når du møter et lag som dette. Det beste laget vil vinne til slutt.

FA-cupfinalen mellom Chelsea og Liverpool spilles på Wembley lørdag klokken 17.45, og blir vist direkte på V4