Selvsikre Real Madrid før finalen:– Når Real Madrid spiller i finaler, vinner de

Thibaut Courtois virket svært selvsikker på pressekonferansen før Champions League-finalen.

Liverpool kunne ikke møtt mer rutinerte motstandere enn Real Madrid lørdag kveld. 

Deres manager Carlo Ancelotti er den første manageren som har vunnet alle de «fem store» ligaene, samtidig som han har vunnet Champions League hele tre ganger. Spillere som Karim Benzema, Gareth Bale, Luka Modric og Toni Kroos kan vinne sitt femte Champions League-trofe. 

Selvtilliten til det seiersvante mannskapet er stor før finalen, noe de gjorde uttrykk for på fredagens pressekonferanse. 

Har halve Liverpool i ryggen

Ancelotti, som var i Everton fra 2019 til 2021, tror han har halve Merseyside i ryggen lørdag kveld. 

– Jeg kjenner Everton-supporterne og rivaleriet på Merseyside er gigantisk. Jeg har gode minner fra den blåe siden av Liverpool, og de kommer nok til å heie på meg lørdag, sa Ancelotti ifølge Liverpool Echo.

Pragmatikeren mener nøkkelen til å vinne finalen er å vise sitt beste, men at det ikke nødvendigvis betyr at det blir seier.

– Den beste Champions League-finalen min var mot Liverpool med AC Milan i 2005. Jeg kommer ikke til å si til spillerne mine at de skal spille dårlig, men alt kan skje i en finale. 

– Vårt beste vinner ikke kampen automatisk, men det gir oss en god mulighet. Det er min femte finale og det er alltid samme følelse i oppladningen - man må nyte det uten å tenke for mye konsekvenser. 

SELVSIKKER: Ancelotti virket avslappet da han snakket med pressen.

SELVSIKKER: Ancelotti virket avslappet da han snakket med pressen.

To lag med kollektiv og individuell kvalitet

Italieneren sier begge lag har kvaliteter både i form av enkeltspillere og som lag. 

– Hvilken type kamp passer Real? Vi må vise kvaliteten vår som vi har gjort gjennom sesongen, vi må gjenskape det på lørdag. Vi har vist at vi er engasjerte og har masse individuell kvalitet. Spillerne som kommer inn har alltid gjort en forskjell. 

– Liverpool ønsker intensitet ettersom det er deres kvalitet. De har også massevis av individuell kvalitet og kan komme seg inn bak forsvaret. Det ønsker de å gjøre, men så handler det om hva vi ønsker å gjøre også. Det er der kampen avgjøres - laget som viser mest kvalitet vinner. 

Thibaut Courtois la ikke skjul på sin selvsikkerhet før finalen. Han har selv vært med å tape mot den spanske giganten da han spilte for Atletico Madrid i finalen i 2014. 

– Når Real Madrid spiller i finaler, vinner de. Nå er jeg på riktig side av den historien.