UEFA dropper den omstridte koeffisient-planen og firer også på antall kamper i Champions League

UEFA gjør betydelige endringer i forhold til sin opprinnelige Champions League-reform.

UEFA vil gi to ekstra Champions League-plasser til de to landene som presterer best i de europeiske klubbturneringene den aktuelle sesongen, etter å ha blitt enige om å droppe planen om å gi disse plassene til de to lagene med høyest ranking som ikke klarte å kvalifisere seg. Det melder The Times.

Hadde denne ordningen vært innført allerede nå ville disse to ekstra plassene ha tilfalt England og Nederland denne sesongen. Det hadde betydd at den som ble nummer fem i Premier League ville vært kvalifisert for Champions League. Forrige sesong ville Leicester ha kommet med i Champions League om ordningen hadde eksistert allerede da. Dermed ser det ikke lenger ut til at storklubber som faller utenfor Champions League vil komme inn bakdøren gjennom sin gode ranking.

Koeffisientsystemet vil bli brukt til å kalkulere hvilke land som presterer best

UEFA vil bruke sitt koeffisientsystem til å kalkulere hvilke land som har prestert best, passert på totalt antall poeng delt på antall klubber som spilte i europacupene fra de ulike landene. Plassene ville ha gått til England og Spania i fjor, og Spania og Tyskland året før det.

UEFA har også gått med på at antall gruppekamper fra 2024 skal gå opp fra seks til åtte, istedet for ti i den opprinnelige planen til det europeiske fotballforbundet. Dette betyr betydelig færre kamper enn det som var skissert i det opprinnelige forslaget.

Det nye Champions League-formatet innebærer at 36 lag får delta i turneringen, mot 32 i dag. Det innføres en sveitsisk modell, der det blir en enkel ligatabell, og hvor klubbene da altså vil sanke poeng ved å spille åtte kamper mot ulike motstandere, for å avgjøre hvem som går videre til utslagsrundene.