Ings ser ut til å ha våknet fra dvalen

Danny Ings er å finne usedvanlig langt nede på toppscorerlisten i Premier League, men den tidligere Liverpool-angriperen har nettet i Aston Villas to siste kamper.

Da tidligere Liverpool-spiss Danny Ings fikk sjansen til å slutte seg til Aston Villa foran denne sesongen beskrev han det som en sjanse han ikke kunne takke nei til. Birmingham-klubben betalte Southampton over 25 millioner pund for at overgangen skulle gå i orden, og på Villa Park håpet man at Ings skulle bøtte inn mål akkurat som han gjorde for The Saints.

Det har imidlertid ikke gått helt etter planen for Ings i Villa. Han har gjort sju Premier League-mål på 26 kamper. Dermed er han å finne helt nede på delt 34. plass på toppscorerlisten i Premier League. En plass han deler blant andre med sin tidligere lagkamerat i Southampton, Che Adams, og Chelsea-duoen Romelu Lukaku og Kai Havertz.

Dette er hele 15 mål bak Premier Leagues toppscorer Mohamed Salah. Til sammenligning gjorde Ings tolv ligamål for Southampton forrige sesong, og havnet da på ellevteplass på toppscorerlisten, elleve scoringer bak toppscorer Harry Kane.

Året før det igjen, i 2019/20, gjorde Ings hele 22 ligamål, og havnet på delt andreplass på toppscorerlisten, likt med Pierre-Emerick Aubameyang og bare ett mål bak toppscorer Jamie Vardy.

Skader og managerbytte

Det er ikke tvil om at Ings har slitt med å finne seg til rette i Aston Villa. Dette mener Birmingham Mail at skyldes en kombinasjon av skader og managerbytte tidlig i sesongen.

Men nå i sluttfasen av sesongen ser det ut som Ingsy har våknet til live. Han har scoret i lagets to siste kamper, 2-0-seieren over Norwich på Villa Park og 3-1-seieren over hans gamle klubb, Burnley, på Turf Moor.

Scoringen mot Burnley var en typisk Ings-avslutning. Kald som en fisk satte han ballen lavt inne ved nærmeste stolpe etter en pasning fra Buendia. 

Ings kombinerte også med Watkins for Villas andre mål i kampen, og på sine sju siste kamper har han vært direkte involvert i sju mål, med tre scoringer og fire målgivende. Så det er ikke tvil om at den tidligere Liverpool-spissen er i form foran møtet med enda en av sine gamle arbeidsgivere i kveld.

Ings nettet også mot Southampton i Premier League denne sesongen, og har dermed scoret for Villa mot to av sine tre tidligere arbeidsgivere, og i kveld møter han den tredje.

– Ings vil bli en viktig spiller for Villa neste sesong, uttalte Steven Gerrard fredag.

– Danny og Ollie kan utgjøre en skikkelig trussel når de spiller sammen, og spesielt med de fremspillene de får fra lille Emi, sa Gerrard.

Watkins har gjort flere Premier League-mål mot Liverpool enn han har mot noe annet lag (4), etter at han nettet hat-trick da Villa vant 7-2 forrige sesong.

Coutinho-overgangen ser ut til å bli gjort permanent

Danny Ings er ikke den eneste som Liverpool-spillerne får gjensyn med i kveld. Det samme gjelder Philippe Coutinho. Brasilianeren er på lån fra Barcelona, og Fabrizio Romano melder at Birmingham-klubben nå er i ferd med å få istand en avtale om en permanent overgang for den lille magikeren. Coutinho er helt klar på at han ønsker å fortsette karrieren i Villa, og partene skal være i ferd med å komme til enighet om en overgangssum på 20 millioner pund.

Etter de to seirene over Norwich og Burnley jakter Villa sin tredje strake seier i Premier League i kveld, da håpet om en plass blant topp ti i Premier League lever for Birmingham-klubben. Villa ligger nå bare ett poeng bak Crystal Palace på tiendeplass.

Aston Villa vant altså tilsvarende kamp hele 7-2 forrige sesong, men de har ikke slått Liverpool i to hjemmekamper på rad i ligaen siden februar 1998.

Liverpool har på sin side vunnet sju av sine siste åtte Premier League-kamper mot Aston Villa. Unntaket var det forferdelige 7-2-tapet forrige sesong.

Liverpool har vunnet 14 bortekamper mot Aston Villa i Premier League. Dette er flere borteseire enn de røde har mot noe annet lag i Premier League-historien.

Liverpool har gjort 41 mål på bortebane i Premier League denne sesongen. Bare en gang har de ikke klart å score i sine bortekamper, og det var da de tapte 1-0 i Leicester. 

Bare to ganger har de røde gjort flere bortemål i ligaen, nemlig 42 i 1946/47 og 48 da de ble nummer to i Premier League i 2013/14.