Bekreftet:Billy The Kid skal teste sine ferdigheter i Østerrike

Liverpool FC bekrefter låneopphold for stoppertalent.

Liverpool FC bekrefter at den unge forsvarsspilleren Billy Koumetio har fullført en låneovergang til Austria Wien, med forbehold om at den internasjonale klareringen går i orden. Akkurat det burde være en ren formalitet.

Midtstopperen vil spille i Østerrikes Bundesliga i hele 2022/23-sesongen, for å tilegne seg erfaring på seniornivå.

– Jeg gleder meg til den nye sesongen, og er veldig spent. Samtalene har vært gode, og jeg har fått en flott mottakelse her. Jeg føler meg veldig velkommen og gleder meg til å komme i gang, sier Koumetio etter å ha blitt presentert som ny Austria Wien-spiller.

– Jeg har lest meg opp om klubben, og jeg tror den er på vei i en interessant retning. Derfor tror jeg det blir en spennende sesong. Vi kommer til å spille mange kamper, og jeg håper å spille en viktig rolle i de kampene. Jeg tror måten laget spiller på passer meg godt, legger han til.

Austria Wien kom på tredjeplass i Østerrikes Bundesliga forrige sesong, bak RB Salzburg og Sturm Graz. Koumetios utlånsklubb er kvalifisert for Europa League-playoff, og har Manfred Schmid som manager. 

Har spilt to førstelagskamper

Koumetio kom til Liverpools akademi i 2018, og har spilt to førstelagskamper for klubben siden den gang. Debuten kom i Champions League-kampen mot FC Midtjylland i desember 2020, hvor han spilte andre omgang.

Like før jul i fjor fikk han sin andre førstelagskamp, i kvartfinalen i ligacupen mot Leicester, som Liverpool til slutt vant 5-4 på straffespark. Den kampen startet han, men han ble ble byttet ut etter første omgang.

Den unge forsvarsspilleren var en del av U18-laget som nådde finalen i FA Youth Cup i 2020/21. Forrige sesong var han fast inventar på Liverpools lag i Premier League 2 og i UEFA Youth League.

Koumetio har en fortid i Olympique Lyon og har spilt for Frankrikes U18-landslag.

For to år siden signerte den unge franskmannen sin første profesjonelle kontrakt med Anfield-klubben.