Den medisinske testen er i gang

Darwin Nunez undersøkes nå av Liverpools medsinske stab.

Mirror-journalisten David Maddock melder på Twitter at Darwin Nunez sin medisinske test startet klokken 12.00 norsk tid. Det forventes at de grundige undersøkelsene vil pågå mesteparten av ettermiddagen, og at resultatet av testene ikke offentliggjøres før i morgen tidlig.

Det betyr i så fall at Nunez ikke blir bekreftet som Liverpool-spiller av Anfield-klubben i dag. Teknisk sett vil han uansett ikke bli Liverpool-spiller før 1. juli, når det portugisiske transfervinduet åpner. Men Liverpool FC forventer ifølge Maddock uansett å kunne bekrefte at spilleren har signert i løpet av morgendagen.

Omtrent klokken ett natt til mandag kom Benfica med en bekreftelse på sine nettsider om at de var kommet til enighet med Liverpool om en overgang for Nunez. 

Kan stige til 100 millioner euro

Der skrev den portugisiske klubben at overgangssummen klubbene er blitt enige om er 75 millioner euro (64 millioner pund). Dersom flere klausuler blir innfridd vil imidlertid summen stige til 100 millioner euro (85 millioner pund).

De portugisiske storavisene Record og O Jogo har hver sin versjon av hva som skal til for at Benfica får utbetalt hele summen på 100 millioner euro for uruguayaneren.

Record skriver i sin mandagsutgave at Benfica i tillegg til de 75 millioner euro som klubbene er blitt enige om skal overføres umiddelbart vil få ytterligere fem millioner euro når Nunez har spilt ti kamper for Liverpool. Deretter vil det vanke nye ti millioner euro etter 60 kamper, mens de siste 10 millioner euro er avhengige av at lag og spiller når både kollektive og individuelle mål.

Spillerens lønn vil ligge på seks millioner euro i året etter skatt, hevder avisen.

O Jogo melder også at det på toppen av de 75 millioner euro skal utbetales fem millioner euro etter ti kamper. De hevder imidlertid at de vil vanke ytterligere 10 millioner euro etter 25 kamper, og de resterende ti millioner euro etter 60 kamper.

O Jogo hevder med andre ord at utbetalingene ikke er avhengige av at klubben eller spilleren når andre kollektive eller individuelle mål enn antall kamper. 60 kamper for Liverpool er alt som skal til for at Benfica skal få full utbetaling, ifølge denne publikasjonen.