– Jeg har fortsatt huset mitt i Liverpool, og kommer selvfølgelig til å komme tilbake

Mané kommer til å følge Liverpool tett fra Munchen.

Etter seks minneverdige år er Sadio Manés tid i Liverpool over. Senegaleseren vant alt han kunne med klubben, og har tatt et følelsesladd farvel med de ansatte.

– Etter at klubbene hadde blitt enige sendte jeg en lang melding for å si farvel til alle sammen. De var triste, som jeg var også, men sånn er livet, forteller 30-åringen i avskjedsintervjuet.

– Det var fantastisk i klubben, i garderoben, med de ansatte - til og med damene på kjøkkenet! Å forlate på en god måte er veldig viktig for meg, og med supporterne også. 

Beste øyeblikk og mål

Han sier han har lært mye på de seks årene i klubben, og at trenerne skal ha mye av æren for at han har blitt spilleren han er i dag. 

– Da jeg kom tror jeg at jeg var 24 - ikke så gammel som nå! Jeg har utviklet meg mye som menneske og har lært veldig mye av de fantastiske spillerne rundt meg. Trenerteamet har hjulpet meg veldig, veldig mye med å bli den spilleren jeg er nå. Jeg har arbeidet hardt. 

På spørsmål om hans beste øyeblikk har det med tiden blitt mye å velge mellom. 

– Det er et veldig vanskelig spørsmål, men først og fremst må jeg si da vi slo Barcelona hjemme - det var utrolig, og også da vi vant Champions League. Det er det beste øyeblikket så langt, og et som vil være med meg for alltid. 

Han er ikke i tvil om hva som er hans favorittmål i den røde drakta, målet mot Arsenal på Emirates i hans første kamp. Svaret på det beste målet tør han ikke si alt for høyt. 

– Etter det må jeg si målet mot Bayern Munchen, mot Manuel Neuer! Sorry, jeg kommer nå, men det målet var utrolig. 

SNAKKES: Mané sendte Neuer i pølsebua på Allianz Arena.

SNAKKES: Mané sendte Neuer i pølsebua på Allianz Arena.

Ny Liverpool-supporter

Senegaleseren har alltid hatt et strålende forhold med Jurgen Klopp. 

– Siden den første dagen har vi hatt et godt forhold og han er en strålende manager. Han har et stort hjerte og er dedikert og hardtarbeidende. 

Det er imidlertid supporterne han kommer til å savne aller mest når han drar fra Liverpool. 

– Uansett hvem man er så savner man supporterne når man drar fra Liverpool. Så langt er de best i verden. Å spille på Anfield gir så mye kraft på grunn av supporterne. Jeg kommer til å savne dere, og er glad i dere alle. 

Han legger ikke skjul på at han kommer til å returnere som supporter for å se kamper. 

– Jeg har fortsatt huset mitt i Liverpool, og kommer selvfølgelig til å komme tilbake. Jeg håper jeg kan komme tilbake til Anfield for å si hei til alle og for å se dem spille. Jeg kommer til å være Liverpools største fan - etter supporterne!

– Etter alle kampene mine i Munchen kommer jeg til å se Liverpools på mobilen - jeg kommer til å være deres største fan for alltid.