Satt på en båt i Hellas da den hyggelige beskjeden kom

Ibrahima Konaté bestemte seg for å ringe tilbake til det ukjente nummeret. Det var ikke så dumt.

Ibrahima Konaté var i feriemodus da han før helgen fikk den uventede beskjeden om at han for første gang var kommet med i den franske A-landslagstroppen. Skader gjorde til at 23-åringen ble kalt inn som reserve, og ferien på Mykonos måtte straks avbrytes. 

Midtstopperen forteller i et intervju med franske RMC hvordan han fikk beskjeden, og. han fikk beviset på at det av og til kan være lurt å ringe tilbake selv til et ukjent nummer. 

– Jeg var på en båt med noen venner i Hellas, og vi hadde det veldig gøy. Jeg så at det var to ubesvarte anrop, så jeg bestemte meg for å ringe tilbake fordi det var ukjent nummer. Så forsvant jeg i fem minutter mens vennene mine danser, sier Konaté i intervjuet som er gjengitt av Anfield Watch

– Hele familien ble veldig stolt da beskjeden kom, og jeg har blitt veldig godt tatt imot i troppen. Jeg kjenner flere av spillerne fra før fra min tid i ungdomslag i Paris og Sochaux, sier han.  

Drømmer om VM-plass

Konaté var ubenyttet reserve da Frankrike møtte Kroatia i Nations League på mandag, men det kommer to nye muligheter til å få sine første minutter for «Les Bleus» i denne samlingen. Fredag møter de Østerrike, før det er et nytt oppgjør mot Kroatia på mandag. 

– Jeg vet ikke når den første kampen kommer, men jeg skal være godt forberedt når det skjer, sier han. 

Konaté legger ikke skjul på at han nå har fått et håp om en plass i Frankrikes tropp i vinterens Qatar-VM. 

– Jeg trodde ikke det var en mulighet, men nå er jeg strålende fornøyd, og jeg skal jobbe hardt for å komme med til Qatar, sier 23-åringen som har hatt en strålende debutsesong for Liverpool, der han avsluttes med å være blant de rødes beste spillere i Champions League-finalen.

– Det var ikke så lett å komme til hektene igjen etter finalen, men jeg skal være klar om det trengs. Det er litt ekstra press når man skal representere landet sitt for første gang, men jeg skal prøve å gjøre mitt beste uten å tenke for mye på det, sier Konaté.