Glen Johnson:– Bukayo Saka passer Liverpool perfekt

Den tidligere Liverpool-spilleren Glen Johnson er sikker i sin sak på hvem Jürgen Klopp og Liverpool må få tak i.

Den tidligere Liverpool-spilleren Glen Johnson har lagt skoene på hyllen, men han viser seg i blant i forbindelse med fotball. Engelskmannen har mye meninger, og mange av dem er om de røde fra Anfield, naturligvis. Høyrebacken spilte seks år i Liverpool og fikk med seg nøyaktig 200 kamper.

Den siste tiden har de Jürgen Klopps menn blitt linket til flere spillere. Det er mange meninger om hvem som burde komme inn, og den tidligere høyrebacken er klar i sin sak.

– Jeg hadde likt å se Bukayo Saka gå til Liverpool. Han passer klubben perfekt, sier Johnson i et intervju med The Games Cabin og fortsetter:

– Men han spiller for Arsenal, og det virker som han liker seg godt der. Han er åpenbart en god gutt. Det kan du se når han snakker med andre spillere.

LINKET: Bukayo Saka er en av flere spillere som har blitt nevnt i forbindelse med en overgang til Liverpool.

LINKET: Bukayo Saka er en av flere spillere som har blitt nevnt i forbindelse med en overgang til Liverpool.

Saka, som fyller 21 år i september, er under kontrakt med The Gunners og Mikel Arteta til 2024. Det er sannynlig at London-klubben har prøvd å forlenge kontrakten med stjerneskuddet, men enn så lenge har det ikke skrevet under på noe nytt.

– Han er fremdeles veldig ung så et par år til i Arsenal kan være godt for ham. Så lenge han fortsetter å vise sine kvaliteter der vil de store klubbene kommer for å signere ham, mener Johnson.

Eks Sheffield United og QPR keeper Paddy Kenny tror det vil være vitalt for Arsenal å komme innenfor topp 4 denne sesongen. Hvis ikke kan det bli vanskelig å beholde 20-åringen.

– Hvis Arsenal ikke kommer i Champions League denne sesongen ville jeg ikke vært overrasket om Saka begynner å lete etter en overgang, sier han til Football Insider.

Hvis alt klaffer for Jürgen Klopp den kommende sesongen kan det komme to nye engelskmenn inn på Anfield. Jude Bellingham, og nevnte Bukayo Saka, er linket til Merseyside.

– Han kommer til å lete etter Champions League-spill i klubber som Liverpool eller Manchester City, til og med Chelsea. Det må være en klubb som er så og si garantert spill der. Det er likevel en vanskelig situasjon, for han har fremdeles to år igjen på kontrakten og klubben som vil ha han vil måtte betale høye summer, fortsetter Kenny.

PÅ SPILLERJAKT: Jürgen Klopp vet godt hvilke spillere han vil ha, og Bukayo Saka er nok en type spiller tyskeren vil ha i sin tropp.

PÅ SPILLERJAKT: Jürgen Klopp vet godt hvilke spillere han vil ha, og Bukayo Saka er nok en type spiller tyskeren vil ha i sin tropp.

Vanskelig å erstatte

Glen Johnson svarte også på et par spørsmål om Liverpools nye signering, og hvordan de ville takle livet etter Sadio Mane på Merseyside. Den tidligere landslagsspilleren tror det blir vanskelig å erstatte senegaleserens fart og press-spill.

– Det er alltid en risiko når de nye spillerne kommer i gang, og alle sammen kommer ikke til å levere varene fra dag 1. Sadio (Mane) var eksplosiv og en målmaskin, sier han.

Det er umulig å unngå at Darwin Nunez og Fabio Carvalho kommer til å bli sammenlignet med hva Sadio Mane leverte for de røde. Ifølge Johnson er det viktig at det ikke blir et tema som påvirker spillerne.

– De må ikke prøve å spille likt som ham, men heller spille for de grunnene de ble hentet for. Da er det ikke noen grunn til at laget ikke skal være like effektive som tidligere. Liverpool vil være annerledes uansett, det er jeg sikker på, avslutter 37-åringen.