Dette kan være sjansen han har ventet på

Med Owen Beck på vei ut på lån kan den ferske europamesteren Luke Chambers få sin Liverpool-debut kommende sesong.

Sommeren 2022 har vært en minneverdig sommer for 18 år gamle Luke Chambers. Litt overraskende startet tenåringen preseason med Liverpools førstelag på mandag, bare tre dager etter at han ble europamester med England U19 i Slovakia. 

Den unge forsvarsspilleren er en av en rekke unge spillere som har trent sammen med førstelaget i startfasen av preseason. Med Owen Beck på vei ut av klubben på lån til portugisiske Famalicao kan Chambers bli Jürgen Klopps tredjevalg på venstrebacken kommende sesong, bak de erfarne backene Andy Robertson og Kostas Tsimikas. 

– Det er fint å få trene med førstelaget. Det motiverer deg til å være her mer, sier Chambers til LFCTV.

– Vi er kommet hit med masse selvtillit etter det vi oppnådde med England U19, og nå skal vi krumme nakken med Liverpool, og fokusere på den kommende sesongen, legger han til. 

AMBISIØS: Den nybakte europamesteren Luke Chambers drømmer om å få sin Liverpool-debut kommende sesong.

AMBISIØS: Den nybakte europamesteren Luke Chambers drømmer om å få sin Liverpool-debut kommende sesong.

Håper på et par kamper for førstelaget

Chambers ser definitivt denne sommeren som en sjanse til å imponere manager Jürgen Klopp.

– Vi er ganske heldige, for vi har beholdt formen ved å være på landslagsoppdrag med England, og nå har vi kommet tilbake og føler oss i like god form som da vi tok ferie, fortsetter han.

– Vi er i gode hender, og det er alltid fint at du får forsøke å imponere manageren og hans assistenter. 

–Det handler bare om å imponere og gjøre det så bra som mulig for deg selv.

Hovedmålet for Chambers er å ta steget opp til Barry Lewtas sitt U21-lag, og en eventuell førstelagsdebut vil bare være en bonus.

– Jeg håper å nå så langt som jeg kan denne sesongen. Vi har et veldig godt U21-lag, og jeg skal forsøke å få noen sjanser på førstelaget også, slik at jeg får vise hva jeg kan, avslutter han.