Marc Bridge-Wilkinson oppsummerer U18-sesongen

Måltyven Oakley Cannonier og backen Luke Chambers høster lovord fra treneren.

– Forhåpentligvis kan vi avslutte med en god prestasjon, virkelig sette vårt stempel på kampen og avslutte med en forestilling vi kan være stolte av, sier Marc Bridge-Wilkinson til Liverpoolfc.com.

Bortekampen mot Newcastle søndag avslutter en innholdsrik og målrik U18-sesong. De unge har blant annet nylig slått Leeds 10-3, og totalt scoret 101 mål.

– Vi kunne ha scoret mer! Om du ser på noen av kampene og tenker tilbake på sjansene vi ikke tok, jeg tror at du må si at vi burde ha scoret flere mål. Når det er sagt, den måten jeg liker å spille på og slik guttene ønsker å spille, uansett hvilket lag vi stiller med, så har vi spillere i laget som kan skape og score.

Målkongen Oakley Cannonier

I målprotokollen har Oakley Cannonier utmerket seg med 41 mål, 28 av dem i ligaen. Etter å ha slitt med skader forrige sesong, har nå prestasjonene gitt han muligheten til å trene med de store gutta.

SCORINGSMASKIN: Justin Hanks og Nottingham Forest prøver å holde Liverpools Oakley Cannonier unna målet,

SCORINGSMASKIN: Justin Hanks og Nottingham Forest prøver å holde Liverpools Oakley Cannonier unna målet,

– Han kan virkelig være fornøyd med seg selv. Han nøyt sin fotball og har jobbet hardt på gymmen, han sto på i off-season og lagt ned en innsats i å gjøre noen ting som kanskje andre ikke har måttet gjøre.

Anvendelige Luke Chambers

I likhet med Cannonier, signerte venstreback Luke Chambers proffkontrakt med Liverpool sommeren 2021. Backen høster ros hos sjefen, spesielt med tanke på at han har måttet spille midtstopper, etter en stopperkrise på grunn av skader. Høres det kjent ut?

– Chambo har gjort det meget bra. Som en andreåring, synes jeg at han ser veldig komfortabel ut på dette nivået. Han har hatt en svært stabil sesong med noen fremragende prestasjoner.

Mange kamper viktig for utvikling

I Europa tok de røde seg til kvartfinalene av UEFA Youth League. 

– Vi fikk uavgjort i Porto og AC Milan. Prestasjonen vår borte mot Atlético Madrid var ikke stor, men vi slo tilbake mot dem og var mer som oss selv i hjemmekampen.

FÅR SKRYT: Luke Chambers presses av Blackburn Rovers’ Leonard Duru.

FÅR SKRYT: Luke Chambers presses av Blackburn Rovers’ Leonard Duru.

– Vi slo et godt lag i Genk, det var et godt resultat, før vi bli slått ut av Juventus, de var det beste laget vi møtte. 

Akkurat som for førstelaget har det vært et til tider tett kampprogram. Manchester City vant Premier League North, foran Liverpool. I FA Youth Cup ble det stopp mot Chelsea med 3-4, etter å ha ledet 3-0, i 5. runde.

– Det har vært en lang sesong og vi har spilt mange kamper med gjenopptakelsen av UEFA Youth League og andre konkurranser også. Det har vært mange kamper å spille, så det har vært veldig bra for guttene.

– Til syvende og sist, hvis vi ønsker at de skal bli så gode som de kan bli som profesjonelle fotballspillere, da må de spille kamper for å utvikle seg.