– Fakta er at fotballforbundene prøver å tjene så mye penger som mulig

Fabinho vet godt hvorfor VM er lagt til Qatar til vinteren, men brasilianeren ser på det som en bra endring for spillerne.

Brasilianeren virker å være veldig klar for en ny sesong. 28-åringen skal konkurrere i fire turnering med Liverpool denne sesongen, men det er også noe stort som skjer i november og desember på en annen verdensdel for Fabinho. Han skal etter alle solemerker representere Brasil i det omstridte VM-et i Qatar fra november til desember.

– For oss spillere tror jeg det er bra å spille VM på den tiden. Da er vi midt i sesong og i kjempeform, sier Fabinho i et intervju med James Pearce i The Athletic.

Selv om brasilianeren gjør seg klar for sin femte sesong med Liverpool har han også landslagets turnering bak i hodet før 2022/2023-sesongen sparkes i gang den 6. august mot Fulham.

– Jeg er fokusert på å gi alt for å spille en god sesong i Liverpool, men jeg skal ikke lyve. VM er også i tankene mine. 

MANGE KAMPER: Fabinho spilte 48 kamper for Liverpool forrige sesong. Denne sesongen må brasilianeren belage seg på enda flere minutter på fotballbanen.

MANGE KAMPER: Fabinho spilte 48 kamper for Liverpool forrige sesong. Denne sesongen må brasilianeren belage seg på enda flere minutter på fotballbanen.

Enda flere kamper

VM i Qatar har fått mye kritiske blikk her til lands helt siden det ble annonsert for mange år siden. Mange vil boikotte arrangementet av flere gode grunner. Fabinho vet godt hvorfor det er blitt som det er blitt i 2022-utgaven av mesterskapet.

– Det er alltid nye turnering å spille. Faktaene i det er at fotballforbundene prøver å tjene så mye penger som mulig, mener 28-åringen.

Da er det nok beroligende å ha Jürgen Klopp som trener. Tyskeren står alltid opp for spillernes trivsel og Liverpool-treneren har flere ganger vært ute i media og kritisert måten den moderne fotballen tyner ut alt av hans og andres fotballspillere.

– Det er hardt, men som spiller elsker jeg jo å spille. Når du er skikkelig sliten og får skader er det noe man tenker på. Treneren prøver å hjelpe oss og sloss alltid for oss i slike omstendigheter. Spillerne har selvfølgelig en viktig stemme i slike situasjoner.

KRITISKE: FIFA og president Gianni Infantino har fått kraftig kritikk for å gi Qatar VM-et i 2022. De høster også kritikk for å legge det midt i klubblags sesonger.

KRITISKE: FIFA og president Gianni Infantino har fått kraftig kritikk for å gi Qatar VM-et i 2022. De høster også kritikk for å legge det midt i klubblags sesonger.

Viktig med en solid tropp

Liverpool spilte samtlige 63 kamper som var mulig for klubben forrige sesong. For noen spillere kan det bli enda flere kamper denne sesongen på grunn av mesterskapet i november og desember. Veldig få, om noen, spillere klarer å gjennomføre alle sammen, og Fabinho er sikker på at de røde har en veldig god bredde, slik som i den forrige sesongen.

– I fjor spilte vi alt som var mulig å spille. Det er da du trenger et bunnsolid lag. Bare se hvor viktig Takumi (Minamino) ble med sine scoringer i cupturneringene. Alle spillerne var viktig og det vil vi få til denne sesongen også, sier han.

Som nevnt er Fabinho midt i sin femte oppkjøring med de røde. På veien fra ny spiller fra Monaco til den han er i dag har det skjedd mye for ham personlig og for klubben. I intervjuet mimrer han tilbake til sine beste stunder i den røde drakten.

– Å vinne Champions League i Madrid var en av de beste dagene i livet mitt. Jeg husker også da vi vant Premier League, men at vi ikke fikk feire pokalen skikkelig med supporterne. Målet er å være et bedre lag og fortsette å vinne trofeer. Det er slik man setter navnet sitt i historiebøkene, avslutter brasilianeren.