Frykter at regnet skal ødelegge treningene og kampene i Asia

Det er monsun-sesong i Thailand og Singapore.

Lørdag setter Liverpool-troppen seg på flyet som skal ta dem til Thailand, hvor de røde skal spille treningskamp mot Manchester United på tirsdag. Deretter går ferden til Singapore, hvor Crystal Palace vil stå på motsatt banehalvdel fredag om en uke.

Dette er bare andre gang under Jürgen Klopps regjeringstid at Liverpool reiser til Asia under preaseason, og etter dårlige erfaringer med været på forrige tur for fem år siden håper Klopp å unngå en reprise denne gangen.

Det er nemlig monsun-sesong i Asia. For fem år siden ødela enorme regnskyll gressmattene og skape store forstyrrelser i Liverpools treningsprogram. 

Det er grunnen til at årets Asia-tur kun varer en uke, før Liverpool-troppen flyr hjem til Merseyside. 

Til sammenligning reiste Manchester United til Asia i går, og blir borte mye lenger, da de også skal videre til Australia for å spille ytterligere tre kamper. United blir borte i hele to uker. Utvilsomt lukrativt for klubben, men er det en smart beslutning rent sportslig?

Legender tar «drittjobben»

Klopp har også ifølge The Athletic sørget for at det er slutt på at førstelagsspillerne må delta på en mengde sponsoroppdrag under disse turene.

Isteden tar klubben med seg en rekke tidligere spillere på turen, som skal dekke sponsorenes behov for stjerner til å kaste glans over ulike arrangementer og møte lokale supportere.

På denne turen vil derfor karer som Luis Garcia, Jose Enrique, Jason McAteer, Sami Hyypiä og Vladimir Smicer være med til Asia. Tre av disse fem var som kjent med på å vinne Champions League-finalen i Istanbul i 2005 med Liverpool.