Liverpools yngste målscorer gjennom tidene har funnet seg ny klubb

Ben Woodburn skal spille i Championship neste sesong.

Ben Woodburn ble frigitt av Liverpool tidligere i sommer, og nå har Liverpools yngste målscorer gjennom tidene signert for Preston North End. Det bekrefter Championship-klubben på sine offisielle nettsider.

22-åringen har trent med Championship-klubben den siste tiden, og har nå signert en ettårskontrakt på Deepdale. Avtalen inneholder også en opsjon på ett år til. 

Woodburn skal ha imponert manager Ryan Lowe på trening, og også i lagets første treningskamp mot Bamber Bridge, i en kamp hvor den tidligere Liverpool-spilleren kom på scoringslista. 

– Jeg er veldig glad for at avtalen er i boks. Jeg har vært her på prøvespill en uke nå, og ting har gått ganske bra, så jeg gleder meg til å ta fatt på karrieren som Preston-spiller, sier Woodburn selv.

– Jeg ble selvsagt glad da jeg fikk høre at jeg kunne komme hit og trene, og jeg ønsket å vise manageren hva jeg er i stand til. Heldigvis har jeg gjort meg fortjent til en kontrakt.

– Ryan Lowe har forsøkt å hente meg i sine tidligere klubber noen ganger, men det ble det dessverre aldri noe av. Men nå kan vi jobbe sammen. Jeg er en fan av fotballen han legger opp til, så jeg gleder meg virkelig til å komme i gang.

Debuterte som 17-åring

Woodburn fikk sin Liverpool-debut av Jürgen Klopp da han bare var 17 år gammel. Han kom på scoringslista tre dager senere, da han ble tidenes yngste målscorer i Liverpool i en ligacupkamp mot Leeds, i en alder av 17 år og 45 dager.

I tiden sin i Liverpool ble Woodburn lånt ut til klubber som Sheffield United, Oxford United, Blackpool og nå sist Heart of Midlothian.

– Ben er en spiller jeg har fulgt med interesse de siste årene, helt siden han viste seg frem i Liverpool i ung alder, sier Preston-manager Lowe.

– Han er en fantastisk gutt, med et fantastisk talent, som har hatt både opp- og nedturer de siste årene. Han er bare 22 år, så jeg føler vi kan utvikle ham til en toppspiller for Preston North End.

– Han har bare vært her en uke, men vi kunne se hans kvaliteter. Han er en god fotballspiller, med en god fotballhjerne, så han er en fin tilvekst for oss.

– Han kan spille i flere posisjoner, Han kan spille som nummer 10, rett bak en spiss, og både på høyre og venstre flanke. Han kan trolig spille høyre vingback også, så vi kan benytte ham i flere posisjoner, noe som alltid er bra. Han er en angrepsvillig spiller, som vi føler kan skape og score mål, avslutter Lowe.

Totalt spilte Woodburn elleve førstelagskamper for Liverpool.