Vender hjem:Luis Suarez har endelig funnet seg ny klubb

Den tidligere Liverpool-spissen har dominert på det europeiske kontinentet i over et tiår, men nå har han bestemt seg for å vende tilbake til gamle trakter i Uruguay.

Luis Suarez har vært en av verdens aller beste spisser i en årrekke. Det er en stund siden han spilte for Liverpool, men påvirkningskraften han hadde på laget på den tiden blir fremdeles mimret om i dag.

Spissen har vunnet det meste som er mulig i Europa, og i en treer med både Sturridge, Sterling og Messi, Neymar viste han verdensklasse så godt som hver gang han var på banen. 

I sommer har Suarez vært klubbløs, og han har vært ryktet til flere steder. Steven Gerrard skulle visst være veldig interessert i å bli gjenforent med sin tidligere lagkamerat og det ble også en del rykter om en overgang til amerikanske MLS.

Det blir det ikke noe av. 35-åringen har valgt å reise hjem til Uruguay og spille sine siste år på gressmatten i sin første profesjonelle klubb, Nacional.

– Jeg vil først og fremst takke for all kjærligheten jeg og familien har fått de siste dagene. Det har vært veldig spennende, og det var umulig for meg å takke nei til muligheten da Nacional kom og spurte etter meg, sier Suarez i en video på Twitter.

VM I QATAR: Luis Suarez ser nok for seg å avslutte landslagskarrieren med Uruguay til høsten. Det kan bli hans fjerde VM med flagget på brystet.

VM I QATAR: Luis Suarez ser nok for seg å avslutte landslagskarrieren med Uruguay til høsten. Det kan bli hans fjerde VM med flagget på brystet.

Liverpool, Barcelona, Atletico Madrid

Luis Suarez ankom Anfield i januar 2011. Fernando Torres var på vei vekk fra Anfield-klubben og Kenny Dalglish måtte være kjapp med å få inn en erstatter. Inn dørene kom Luis Suarez og Andy Carroll, og det er ingen tvil om hvilke av dem som har hatt størst fremgang siden den gangen. Suarez kom til Liverpool via Groningen, Ajax og den nederlandske toppdivisjonen. Groningen hadde hentet 35-åringen fra nettopp Nacional, klubben han nå har vendt tilbake til.

Urugyaneren var veldig nærme å vinne Premier League med de røde, men det ville seg ikke i 13/14-sesongen. Da Barcelona luftet interessere på sommeren var det ingen tvil om hva superspissen ville. Et problem var det likevel; Etter sin tredje biteepisode under VM i 2014 ble han utestengt i åtte måneder fra fotballen. Det stopper ikke den spanske storklubben. 74 millioner pund ble lagt på bordet og plutselig forsvant Suarez fra Liverpool.

Det var i Spania Suarez skulle nyte størst suksess. På seks år i Catalonia vant han fire ligatrofeer, fire cuptrofeer og et Champions League-trofé med Barcelona. I 2020 gikk turen videre til Atletico Madrid, hvor han la på enda et ligatrofe i 2020/2021-sesongen.

Den 35 år gamle spissen har vært en sentral spiller i Fotball-Europa i mange år og en av Liverpools aller beste spisser i nyere tid. Nå kan han endelig ta det roligere i hjemlige strøk i Uruguay.

Liverpool møter RB Salzburg 20.00 i kveld. Kampen sendes på VG+ Sport og LFCTV.