Suarez kaster lys over Liverpool-karrieren, og hvordan Gerrard overbeviste ham om å ta ett år til

På onsdag returnerer Luis Suarez til Anfield for bare andre gang siden han forlot Liverpool i 2014.

Onsdag kveld kommer Atletico Madrid til Anfield for å spille sesongens fjerde gruppespillkamp i Champions League. I den forbindelse har Atletico-spiss Luis Suarez gitt et intervju til UEFA.com, der han blant annet kaster lys over sin Liverpool-karriere.

– Da jeg skrev under for Liverpool hadde jeg i tankene at dette var laget jeg spilte med på PlayStation. Alle fotballspillere ønsker å spille der. Alle barn, alle tenåringer. Det var utrolig å oppleve stemningen på Anfield. Jeg syntes det var utrolig å se Premier League-kamper på TV, og dette var muligheten til å gjøre en av mine drømmer til virkelighet. Jeg følte meg elsket der fra første minutt, sier Suarez i intervjuet.

Fernando Torres forlot klubben på den tiden, og Suarez innrømmer at det ville ha vært utrolig å få spille sammen med ham. Men han er takknemlig for at han fikk dele garderobe med spillere som Steven Gerrard, Martin Skrtel, Daniel Agger, Pepe Reina og Jamie Carragher.

– Jeg hadde vært i Liverpool i halvannet år da Brendan Rodgers tok over i juli 2012. På den tiden hadde jeg muligheten til å signere for andre klubber som tok kontakt med meg, men Brendan ringte meg da jeg var på ferie i Uruguay. Han fortalte meg at han ønsket å endre klubben og dens filosofi. Han ønsket å bringe klubben tilbake til Champions League, og kjempe om de store trofeene. 

– Han ba meg tro på ham og stole på ham. Jeg likte den samtalen. Jeg likte at han var så overbevist om at han skulle lykkes, og jeg likte filosofien han skisserte. Så jeg snakket med agenten min og klubben, og fortalte dem at jeg ikke ønsket å forlate Liverpool, og at jeg ville gjøre et nytt forsøk på å få suksess der. 

Ønsket å signere for Arsenal

Sesongen ble imidlertid ikke så bra som Suarez ønsket, så etter 2012/13-sesongen ønsket angriperen å skrive under for Arsenal. Et lag som hadde spilt i Champions League i flere sesonger.

– Jeg hadde samtaler både med manageren, og også med Gerrard. Det var han som overbeviste meg om å bli værende. Jeg sa til ham at jeg ønsket å få suksess på fotballbanen, og at jeg ønsket å spille i Champions League. Han sa til meg at dersom vi fortsette fremgangen, samtidig som jeg fortsatte å spille på det nivået jeg hadde spilt på til da, så ville jeg snart få tilbud fra Bayern München, Real Madrid eller Barcelona. Han mente jeg kunne velge blant disse om jeg ble værende ett år til, forteller Suarez.

Uruguayaneren forteller også at han fikk tekstmeldinger fra Rodgers der han ba spissen bli værende ett år til. Det ble han, og det var sesongen Liverpool kom nær å vinne Premier League.

– Det var takket være laginnsatsen, men også filosofien og overbevisningen til Brendan Rodgers.

Suarez fikk aldri spille Champions League i løpet av sine tre og et halvt år i Liverpool, men Gerrard fikk rett, Barcelona ville ha Suarez, og betalte 75 millioner pund for ham i 2014, etter at han hadde spilt 133 kamper for Liverpool.

Frykter Anfield-publikumet

Atletico Madrid tapte 3-2 for Liverpool i høstens første møte med Liverpool.

– Dersom du er litt ukonsentrert i Champions League, må du betale dyrt for det. Jeg tror det var det som skjedde mot Liverpool. Vi startet kampen veldig bra, men de var sterke, intelligente og veldig rutinerte, og tok føringen, før vi slo tilbake. Vi fikk Antoine Griezmann utvist, og ble litt preget av at vi måtte spille med en mann mindre. Men vi spilte på det samme høye nivået. Tempoet var høyt, og Liverpool begynte å angripe litt mer og fikk straffespark, sier Suarez om den kampen.

Nå håper uruguyaneren på revansje på Anfield.

– Vi vet hvor gode Liverpool er på kontringer. Vi vet også at de har noen svakheter som vi kan utnytte til vår favør. Vi må være på tå hev, for de har en ekstra spiller i Anfield-publikumet, noe som gjør ting vanskeligere for oss.