Midtbanespillerne faller som fluer - nå er alternativene få

I fjor skapte en rekke skader på midtstoppere hodebry for Jürgen Klopp. Denne sesongen er det mannefall på midtbanen.

Liverpool er fortsatt ubeseiret denne sesongen, men de første månedene av 2021/22 har likevel ikke vært uten problemer for Jürgen Klopp og hans menn. 

Alle skadene på midtbanespillere er trolig det som skaper mest hodebry for tyskeren to og en halv måned inn i sesongen. Ifølge The Times har Liverpool allerede spilt med åtte forskjellige midtbanekombinasjoner i de ti Premier League-kampene som har vært spilt denne sesongen. De benyttet fire i de ti første kampene da de vant ligaen for to sesonger siden.

Naby Keita er tilbake på Liverpools liste over skadede midtbanespillere etter at han fikk en hamstringskade mot Brighton på lørdag, og Klopp bekreftet etter kampen at det er lite sannsynlig at 26-åringen vil bli klar til onsdagens kamp mot Atletico Madrid. 

Harvey Elliott satt på tribunen da det ble 2-2 mot Brighton lørdag. Han får dagene til å gå med knallhard opptrening igjen etter at han fikk ankelen ut av ledd mot Leeds i september.

James Milner er også utilgjengelig, etter at han måtte ut med en strekk i første omgang da Liverpool slo Manchester United 5-0 på Old Trafford. 

Den som kanskje var aller mest savnet mot Brighton var Fabinho. Brasilianeren skadet det ene keeet i den første kampen mot Atletico, og Klopp beskrev hans tilstand som «komplisert» på fredag. 

Det positive er at Thiago Alcantara er tilbake i trening, men han har vært ute i over fem uker med en muskelskade i baksiden av den ene leggen, og det er uklart hvor lang tid han trenger før han blir kampklar igjen. Trolig kommer onsdagens kamp mot Atletico for tidlig.

Ox må gripe sjansen

Dermed har Klopp i utgangspunktet bare tre seniorer tilgjengelig på midtbanen foran møtet med spanjolene. Nemlig Jordan Henderson, Curtis Jones og Alex Oxlade-Chamberlain.

I bakhånd har han akademispilleren Tyler Morton, som fylte 19 år på søndag. Morton har fått to kamper for Liverpool i ligacupen, og var på benken i Premier League for første gang på lørdag. 

Liverpool går nå inn i en tøff periode hvor det skal spilles fjorten kamper frem til nyttår, og manglende alternativer på midtbanen er utvilsomt en bekymring ved inngangen til denne perioden. 

Oxlade-Chamberlain vil nå få sjansen til å spille seg i form, og få den spilletiden han har etterlyst. Mot Brighton leverte han sin første målgivende pasning i Premier League på nesten ett år, da han slo et strålende innlegg på hodet til Sadio Mané. Hans forrige assist i ligaen kom da Crystal Palace ble slått 7-0 i desember i fjor. Utover i kampen ble han tydelig sliten, noe som førte til at Klopp la om til 4-4-2.

– På et tidspunkt i annen omgang la vi om til 4-4-2. Vi klarte ikke å forsvare flankene våre skikkelig, og dette forsøkte vi å fikse. Derfor ble Oxlade plassert på venstresiden, forklarte Klopp etter kampen.

– Ox kan spille bedre enn dette, men det kan de alle sammen. Han fikk rundt 70 minutter, og det er bra for ham. Han spilte 90 minutter i midtuken også. Nå får vi se hvordan han restituerer seg, og hva vi kan gjøre med det på onsdag, la tyskeren til.