Vil la Karius forlate klubben i januar

Liverpool vil prøve å hjelpe Loris Karius videre i karrieren.

Loris Karius er fremdeles i stallen og på lønningslisten til Liverpool selv om han ikke har spilt en offisiell kamp for klubben siden den famøse Champions League-finalen i 2018. 

Tidligere har det blitt skrevet at 28-åringen imponerte trenerteamet i Liverpool med en fin innstilling i sommer, etter mislykkede låneopphold i Besiktas og Union Berlin de siste sesongene. 

Keeperen er på utgående kontrakt til sommeren, men David Lynch skriver i en artikkel for Mirror at Liverpool er villige til å la Karius forlate klubben uten å kreve en overgangssum allerede i januar.

Vinn-vinn

Dersom det finnes klubber som er interessert i å hente Karius, kan det bli en situasjon som gagner alle parter. Karius kan få fart på karrieren som førstekeeper, Liverpool sparer lønnsutgifter, og en eventuell ny klubb får seg ny førstekeeper. 

Karius var aktuell for et nytt utlån i sommer, men det ble ikke noe av. 

«Han ønsket ikke å ofre en stor del av lønnen sin for å tvinge gjennom en overgang til Basel», skriver Lynch, som for øvrig skriver en ukentlig spalte for liverpool.no.

Karius er registrert i Liverpools Premier League-tropp, men har spilt sin siste kamp for klubben. Han var ikke en gang på benken da Alisson og Caoimhin Kelleher var ute av troppen i onsdagens cupkamp mot Preston. Da var det 20 år gamle Liam Hughes som satt på benken.

Liverpool Echo skriver at Liverpool ønsker å hjelpe Karius videre i karrieren etter fem år i klubben. 

Vil forlate klubben

Tidligere oktober sa Karius i et intervju med Fabrizio Romano at han har tydelig en plan om å forlate Liverpool i januarvinduet.

– Jeg er ledig. Det må ikke være en spesifikk liga, det må være prosjektet, treneren, laget. Jeg må få følelsen av at jeg er ønsket og at det gir meg en god følelse. Jeg tror det vil være muligheter til å flytte på meg i januar. Det er målet mitt, sa han.

Selv om Karius trolig aldri vil få minutter for Liverpool igjen ligger ikke 28-åringen på latsiden av den grunn.

– Selvfølgelig er jeg villig til å hjelpe der det trengs, men det er en annen situasjon å tilpasse seg. Det er viktig at spillere, som ikke spiller, har en god holdning og tankesett, sa tyskeren.