Ny kontrakt, ny sesong og nytt utseende

James Milner var egentlig aldri i tvil om å forlenge med Liverpool, og preseason er en tid han trives med.

– Det er en utrolig fotballklubb, støtten vi får over hele verden, spillergruppa og de ansatte som jeg er så heldig å få jobbe med hver dag, størrelsen på klubben, suksessen klubben har hatt tidligere og i nyere tid siden jeg har vært her. Det er flott å være en del av det, sier en glad James Milner til Liverpoolfc.com.

– Og selvsagt er motivasjonen å fortsette og vinne trofeeer og videre være suksessfull.

Tok et år til i rødt

Premier Leagues superveteran var i utgangspunktet på utgående kontrakt. Først i juni skrev «Millie» under på en forlengelse. Med Liverpools tette sesong, hvor kampene kom tett, var det en avgjørelse han ikke stresset med.

– Det var noe jeg ikke egentlig tenkte så hardt på før slutten av sesongen. Da jeg snakket med klubben, var de fornøyde med det. Det var alltid min preferanse at jeg ønsket å bli. Finalen var en skuffelse men så ser du reaksjonene fra fansen i paraden og du ser hvilken utrolig fotballklubb dette er.

INNSATS PÅ FELTET: James Milner har for mange blitt nærmest symbolet på gammeldags innsats og arbeid.

INNSATS PÅ FELTET: James Milner har for mange blitt nærmest symbolet på gammeldags innsats og arbeid.

36-åringen skal ha tatt en lønnskutt for å bli værende. I tillegg takket han nei til mer lukrative avtaler andre steder, både fra England og USA. Nå ser han en sterk Liverpool-tropp, klar for ny jakt.

– Det er ros til gutta og til treneren for atmosfæren han skaper og de mulighetene han gir oss. Du ser hvor hardt vi trener. Vi jobber så hardt og gjør mange økter, men i de stundene hvor vi får sjansen til å slappe av litt får vi mulighet til å være sammen og skape disse båndene.

– Og du kan se måten gutta har startet på i kampene også, fordi åpenbart så spiller du kun god fotball når du er glad. De nye gutta har kommet inn og gjort det bra, det er alt en del av pakka.

De nye spillerne passer godt inn

Siden Milner ble hentet til Anfield, fra Manchester City sommeren 2015, er det kun Jordan Henderson og Roberto Firmino igjen fra de han spilte med den gang. Utskiftinger og oppgraderinger ble det mange av etter hvert.

– Det er en veldig sterk gruppe. Det tar tid å utvikle det og det har åpenbart blitt utviklet over en lang periode. Du mister dessverre noen ansikter men får nye karer inn, preseason er et godt tidspunkt å gjøre det på, du reiser bort sammen og noen dager virker kanskje som en måned sammen når du stort sett er på treningsfeltet. 

KAPASITETEN ER DER: Når det er løpetester pleier James Milner å score i toppsjiktet.

KAPASITETEN ER DER: Når det er løpetester pleier James Milner å score i toppsjiktet.

I likhet med de fleste supportere er engelskmannen fornøyd med nysigneringene og sesongoppkjøringen.

– Gutta har glidd rett inn og det er flott å se det. Atmosfæren har vært fantastisk og det er akkurat det du trenger på vei inn i en stor sesong.

Noe er nytt

Selv om visekapteinen «alltid» har vært med, etter å ha debutert i Premier League i en alder av 16 år og 309 dager, er det noe som er annerledes i år. De mest observante har allerede merket seg den nye looken og skjegget.

– For noen uker siden var vi i Singapore, vi var på behandlingsrommet og hadde det litt gøy og Hendo og Robbo var på meg og sa, ’kom igjen, du må la det vokse’.

– Jeg sa, ’alright, hvorfor ikke? Jeg gjør det for moro skyld’. Vi får se hvor det ender. De har fått en måned med vekst, vi er to uker inn i det så vi får se hvordan det går herfra. De har kontrollen, om det ikke er bra er det deres skyld!