Takket nei til to av sine tidligere klubber

James Milner hadde flere alternativer da han valgte å forlenge med Liverpool.

Uken startet med en gladnyhet for røde supportere da Liverpool FC mandag bekreftet at James Milner har forlenget kontrakten med et år. Det betyr at vi får se veteranen, som nå vil bikke 20 år som Premier League-spiller, i Liverpool-drakt i minst en sesong til. 

Flere medier rapporterte i den forbindelse at Milner hadde takket ja til en lavere lønn enn den han har fra før, og at han avslo mer lukrative tilbud fra både Premier League og MLS. 

Ifølge Neil Jones i Goal var det to av gamleklubbene til veteranen som hadde meldt sin interesse, i tillegg til flere klubber i den amerikanske ligaen. 

Villa og Newcastle tok kontakt

Goal skriver at Aston Villa og Newcastle som var Premier League-klubbene so viste interesse for midtbanespilleren, men Milner takket nei til å spille for både Steven Gerrard og Eddie Howe. 

Milner spilte for Newcastle fra 2004 til 2008 og Aston Villa fra 2008 til 2010, i tillegg til et utlån i løpet av Newcastle-perioden. Men det er for Liverpool han har spilt flest kamper, og nå blir det altså enda flere for mannen som er nummer fire på listen over de med flest kamper i Premier League-æraen. Han har 65 kamper opp til Gareth Barry som er øverst på listen, men kan klatre forbi Frank Lampard neste sesong. Everton-manageren endte på 609 kamper. 

Milner har spilt 289 kamper for Liverpool i alle turneringer, inkludert 39 i den nylig avsluttede sesongen. Han har scoret 26 mål for de røde, men det begynner å bli en stund siden sist - det var i romjulen mot Leicester i 2019. To og en halv sesong har gått siden den gang.

– Jeg er veldig fornøyd med å bli med også neste sesong. Jeg tar det aldri for gitt at jeg får spille får denne klubben, og det kommer jeg aldri til å gjøre, sa Milner da kontraktsforlengelsen ble bekreftet.