Premier League får sin første kvinnelige styreleder

De to største posisjonene i engelsk fotball er nå besatt av damer.

Klubbene i ligaen har enstemmig gått for Alison Brittain, som blir Premier Leagues første «formann», eller «forkvinne» om du vil.

Hun vil jobbe tett med Debbie Hewitt, som siden januar har vært styreleder i FA (Football Association). Med andre ord vil de to fremste rollene i engelsk fotball være besatt av kvinner.

Brittain er Derbyshire og er kjent fra sin rolle i hotell- og restaurantkjeden Whitbread, hvor hun har vært sjef siden 2015.

– Jeg har vært fotballfan siden jeg var barn og er derfor veldig glad for å bli utnevnt til styreleder i Premier League, sier hun.

57-åringen sto bak salget av kaffekjeden Costa til Coca-Cola og den internasjonale ekspansjonen til Premier Inn.

Tidligere har hun en lang karriere innen finans med Barclays, Santander og Lloyds.

– Spillet er av enorm nasjonal viktighet, er elsket av så mange mennesker verden rundt og kan ha store positiv påvirkning på lokalsamfunn. Det blir et privilegium å få hjelpe med å utvikle planer for fremtiden og jobbe med alle interessentene i spillet for å sikre langvarig bærekraft og suksess, sier Brittain.

– Jeg ser frem til å jobbe med administrerende direktør Richard Masters, styret og klubbene mens vi jobber sammen for å sikre videre vekst og global suksess for Premier League.

Tidlig neste år vil hun overta rollen etter den midlertidige styrelederen Peter McCormick.