– Vi ser frem til kampen og tar den veldig seriøst

Red Bull Salzburg vil bruke Liverpool som test- og matcharena for Champions League.

– Vi har beholdt den gode kontakten med Liverpool etter våre kamper i UEFA Champions League og treningskampen i 2020. Det har hjulpet oss å skape denne spesielle muligheten med enda en storkamp mot de røde som fansen vår kan nyte, sier Red Bull Salzburg-trener Matthias Jaissle til Redbullsalzburg.at.

Siden 2007 har de vunnet 13 ligatitler og ni cupmesterskap hjemme i Østerrike. Naturlig nok sikter Salzburg større enn Bundesliga. For fjerde år på rad skal de ut i Champions League.

Vil teste seg mot topp motstand

I fjor slo de Brøndby for å få innpass i Champions League, avanserte fra gruppespillet og holdt Bayern München til 1-1 hjemme, i en kamp de kunne vunnet. Før tyskerne tok solid hevn og slo dem ut av turneringen i mars.

BARE 19 ÅR: Sloveneren Benjamin Šeško er en spennende type og blir fulgt av flere klubber.

BARE 19 ÅR: Sloveneren Benjamin Šeško er en spennende type og blir fulgt av flere klubber.

For Jaissle & Co er kamper som dette en anledning til å matche seg mot lag utenfor egne grenser.

– Liverpool er et av de beste lagene i verden. Det er et høydepunkt som vi ser massivt frem til. Vi tar kampen veldig seriøst, selvsagt, og vi ønsker å legge ned en god prestasjon.

De begynte med tellende kamper for flere uker siden. 

– Det er en treningskamp, og vi vil gjerne prøve ut et par ting eller to og rotere.

Først ble SV Fügen slått 3-0 i cupen, før fjorårets 4.-plass Austria Wien også ble beseiret med 3-0. 19-åringen Benjamin Šeško, fra Slovenia, som skal være på Manchester Uniteds radar, scoret i begge kampene.

Kampen er utsolgt 

Red Bull Arena i Salzburg tar 29 520 tilskuere, og alle billettene til kveldens kamp er solgt.

SPILTE GODT SAMMEN: Tidligere Liverpool-spiller Takumi Minamino og Manchester Citys nye spiss Erling Braut Haaland, hadde et solid partnerskap i Salzburg.

SPILTE GODT SAMMEN: Tidligere Liverpool-spiller Takumi Minamino og Manchester Citys nye spiss Erling Braut Haaland, hadde et solid partnerskap i Salzburg.

Daglig leder Stephan Reiter gleder seg til å by på storkamp.

– Det var Barcelona forrige år, og Liverpool dette året. Det er flott at vi kan ønske slike storlag velkomne til Red Bull Arena, og jeg er veldig begeistret på vegne av våre fans, spesielt. Vi håper det vil bli en morsom kveld med fotball.

For to år siden endte det 2-2 her foran kun 1250 supportere, på grunn av koronarestriksjoner. I Champions League 2019/20 endte de to oppgjørene med 2-0 og 4-3 til Liverpool.

For Naby Keïta blir det et gjensyn med det som var hjemmebanen hans i 2014 til 2016.

LFCTVGO og VG+ Sport sender kampen. Avspark er 20:00.