Klopp tror laget får kjørt seg mot Red Bull Salzburg

Forventer den hardeste kampen og testen så langt i preseason.

Liverpool møter i kveld Red Bull Salzburg med avspark 20:00 her til lands.

Klopp beskriver det som en tøff utfordring for laget nå.

– Sesongen i Østerrike har startet allerede så de er naturlig nok på et helt annet stadium enn oss. Vi kommer til å merke det, sier Jürgen Klopp til Liverpoolfc.com.

Hjemmelaget har vunnet Bundesliga i Østerrike hele ni år på rad.

SERVITØR: Ingen i Red Bull Salzburg hadde flere målgivende i ligaen sist sesong enn 22-årige Noah Okafor.

SERVITØR: Ingen i Red Bull Salzburg hadde flere målgivende i ligaen sist sesong enn 22-årige Noah Okafor.

– Men slik alle preseason-kamper er, de er viktige for oss fra et fysisk standpunkt, fra et taktisk et, fra et utviklingspunkt hvor vi kan få se på oss selv igjen.

Store utskiftninger

I kjent stil har Red Bull-klubben vært aktiv med spillerlogistikk inn og ut.

Fjorårets toppscorer, 20-årige Karim Adeyemi, som hadde sitt store gjennombrudd, er solgt til Borussia Dortmund. Duoen Brenden Aaronson og Rasmus Kristensen har begge havnet i Premier League og Leeds.

Tilvekster er blant annet de spennende 18-åringene Lucas Gourna-Douath og Karim Konaté, den digre midtstopperen Strahinja Pavlović, samt Fernando, med fortid i ukrainske Shakhtar Donetsk.

Dagen etter at Liverpool slo RB Leipzig, serieåpnet Salzburg med å slå Austria Wien 3-0. Benjamin Šeško, Fernando og Noah OKafor sto for målene. Ingen av dem er over 23 år.

Liverpool har også historie med å forhandle med Salzburg. Forsvarsspiller Andre Wisdom var her på lån i 2016/17. Målvakt Péter Gulácsi var også innom her i 2013-2015, før han endte i RB Leipzig. Og etter å ha imponert i Champions League ble Takumi Minamino kjøpt herfra.

Sesongen er rett rundt hjørnet

Deretter går det slag i slag for de røde. Manchester City venter i Community Shield 30. juli og Strasbourg i siste preseason-gjennomgang dagen etter.

Klopp er ikke fremmed for å slippe til flere med nærmere 90 minutter i beina onsdag kveld, men den første fulle gjennomkjøringen blir City.

UNG HOVEDTRENER: 33 år gamle Matthias Jaissle tok over Salzburg, etter at danske Bo Svensson dro til Jürgen Klopps gamle klubb Mainz, i januar 2021.

UNG HOVEDTRENER: 33 år gamle Matthias Jaissle tok over Salzburg, etter at danske Bo Svensson dro til Jürgen Klopps gamle klubb Mainz, i januar 2021.

– Vi har tre dager senere vår store åpningskamp for sesongen. Så, vi vil selvsagt måtte gjøre endringer. Jeg hadde elsket det om vi kunne bruke alle sammen men nå har jeg kun hatt en kort prat med doktor Sarah og hun fortalte meg, ’han føler det litt, han føler noe, han har en rygg’, og sånne ting.

Oppkjøringen har bydd på lange reiser, varme temperaturer og harde treninger, med stopp i Thailand, Singapore, England, Tyskland og Østerrike.

– Treningsøktene var intense til et bestemt punkt, at vi kunne bli sprekere og sprekere. Løpeøktene var ekstremt harde men vi tok oss av det og når får vi se hvordan vi kan vokse denne sesongen.

– For City, er det ikke særlig annerledes, de kom trolig tilbake fra Amerika i går eller noe sånt.

Red Bull Salzburg - Liverpool ser du på LFCTVGO eller VG+ Sport.