Salzburg-stopper: – Jeg får fortsatt gåsehud av å tenke på møtene med Liverpool

Liverpool møter i dag Red Bull Salzburg og spiller foran tilskuere for første gang siden mars, stopper Max Wöber har fortsatt Anfield friskt i tankene.

25. aug 2020 kl 12.48 Øystein Tronstad

Dieter Muckenhammer er dommer i dag når Liverpool tar turen til Red Bull Arena for å møte velkjente Red Bull Salzburg.

Anfield gjorde inntrykk

– Jeg får fortsatt gåsehud av å tenke på Champions League-oppgjørene mot Liverpool. Å stå i den legendariske tunnelen på Anfield, sammen med noen av verdens beste fotballspillere, og høre fansen synge You’ll Never Walk Alone før avspark. Jeg hadde nesten foretrukket om jeg kunne blitt stående og tatt øyeblikket inn over meg fremfor å gå ut på banen. Da vi kom utpå så gikk følelsen fort over og etter 25 minutter lå vi under med tre mål, sier midtstopper Maximilian Wöber til Red Bull TV. 

Lagene møttes i gruppespillet i Champions League 2019 og mest minneverdig var kampen på Anfield hvor de røde ledet 3-0 før Hwang, Takumi Miniamino og Erling Braut Haaland utlignet. Salah ble likevel matchvinner i andre omgang.

– Så kom vi tilbake og fikk 3-3 og det var noe fansen deres trolig ikke opplever så ofte. Plutselig kunne du høre en nål falle. Selv om vi tapte 3-4 til slutt så føltes det ikke som et tap. Den dag i dag så føles det fortsatt som en fantastisk kamp, sier 22-åringen.

Salzburgs trener gjorde seg også bekjent i forbindelse med Liverpool-møtene, men i dag er det hvertfall en vennlig kamp. Se/hør hvorfor her:

Målfarlige okser

Amerikaneren Jesse Marsch har hatt stor suksess i Salzburg og vant the double i sin første fulle sesong som hovedtrener. Oksene scoret 74 mål, hele 24 flere enn LASK som kom på andreplass i ligaen.

De har hatt en vesentlig lengre ferie enn Liverpool men spiller også kamp 29. august når første runde i cupen går.

– Vi ser selvsagt frem til å møte en så sterk motstander som vil utfordre og pushe oss til våre grenser, og det er noe vi kan lære mye fra, sier 46-åringen som var assistent i RB Leipzig tidligere.

HYGIENE OG TILTAK: Slik informerer og råder Red Bull Salzburg de heldige supporterne som får se kampen live.

HYGIENE OG TILTAK: Slik informerer og råder Red Bull Salzburg de heldige supporterne som får se kampen live.

Spesiell kamp på flere måter

Kampen blir også spesiell for Liverpool da det blir første kamp de spiller foran tilskuere siden Atlético Madrid i mars. 

Salzburg skriver:

«Noen av våre lojale fans får nå sjansen til å returnere til Red Bull Arena. Det gleder oss selvsagt. En trekning ble gjort blant våre 10 000 sesongskortholdere for de heldige 1250 plassene. På grunn av den nåværende situasjonen så er det spesielle restriksjoner. Vennligst hold deg til setet ditt gjennom hele kampen, forlat det kun for å gå på toalettet eller kiosken.»

Når supporterne eventuelt forlater setet sitt må de bruke munnbind.

Kampen ser du på LFCTV og Direktesport.no/Amediaaviser fra 16:00.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]