– Det er akkurat dette vi vil ha etter den intense uken i Asia

Jürgen Klopp er i kjempehumør i Østerrike og ser frem mot sesongen. Etter fem dager på treningsleir begynner mer og mer å falle på plass før sesongstarten.

Det nærmer seg slutten på Liverpools treningsleir i Salzburg. I morgen kveld avsluttes den med en ny oppkjøringskamp mot RB Salzburg før troppen vender snusen hjemover for å gjøre seg klar til Community Shield-oppgjøret mot Manchester City. 

Tyskeren beskriver de siste dagene som akkurat det de ønsket. Han kan ikke klage på noe, ifølge ham selv.

– Jeg er veldig, veldig fornøyd over hele fjølen, både på og av banen. Det er akkurat dette vi ville ha etter en intens uke i Asia. Det var også gøy selvfølgelig, men på en helt annen måte, sier han til liverpoolfc.com.

Etter noen dager i Liverpool etter Asia-turen tok han med så godt som hele troppen ned til Østerrike for en skikkelig oppkjøringsuke. Det har gitt resultater.

HARDT ARBEID: Fabinho, Nathan Phillips og resten av Liverpool-troppen har snart lagt bak seg en gøy, men tøff treningsleir.

HARDT ARBEID: Fabinho, Nathan Phillips og resten av Liverpool-troppen har snart lagt bak seg en gøy, men tøff treningsleir.

– Det er to ting vi prøver å forbedre her og begge er allerede på et høyt nivå, for å være ærlig. Det er hvordan vi spiller, primært, sier Klopp.

En ting er å gjøre troppen klar for en ny sesong, men en annen ting er å sette et mål for sesongen. Tyskeren må legge listen høyt. Det vet han veldig godt.

– Resultatmessig... Det er galskap å snakke om resultater å si: Hva vil vi ha? Vil vil ha 105 eller 110 poeng? Det er ikke slik vi holder på. Det handler som spesifikke øyeblikk; Hvordan vi kan forbedre valgene vi tar i viktige øyeblikk, forteller han.

I fjorårets sesong scoret de røde 94 mål på 38 kamper. Det er ekstremt gode tall, men Manchester City klarte likevel å lure fem mål til bak motstanderens målvakt. Posisjonering i det offensive leddet er noe det jobbes hardt med i Østerrike.

– Selv om vi scoret mye mål (i fjor) var det flere situasjoner hvor vi kunne hatt bedre oversikt. Vi jobber en del med strukturen.

Press, press, press

Men det er ikke bare i det offensive spillet det jobbes knallhardt før sesongen. Det defensive arbeidet får minst like mye oppmerksomhet.

– I alle de gode kampene vi spilte kan jeg ikke huske en uten et bra motpress. Noen ganger det ikke så synlig på grunn av at vi har ballen i laget, men vi er alltid der vi skal være i det høye presset og i motpresset, sier Liverpool-treneren.

De røde har også hentet tre nye spillere denne sesongen. For Klopp er det viktig at de også blir faset godt inn i laget. Det samme gjelder de nye ungguttene som har fått prøve seg. 

– Vi signerte ikke tjue nye spillere, men vi hentet inn tre. Vi har også nye, unge spillere i troppen og alle grupper i verden kan komme nærmere med hverandre over tid. Det er noe av det vi vil oppnå og det har fungert veldig bra så langt, avslutter han.

Liverpool og Jürgen Klopp spiller sin siste kamp på treningsleiren onsdag 20.00. Kampen sendes på VG+ Sport og LFCTV.