Jürgen Klopp inn mot sesongen:– Vi vet det er mulig, men det er ikke sannsynlig at vi, eller noen andre, får det til igjen

Jürgen Klopp er klinkende klar på at laget vil gi alt for å få til en like god sesong som i fjor, men da trenger laget hans litt flaks og flyt gjennom sesongen.

Jürgen Klopp er veldig klar for en ny sesong, og nå nærmer det seg mer og mer for hver dag. På mandag er det bare fem dager til de røde sesongåpner mot Manchester City, og da begynner spørsmålene å rulle inn om forventningene denne sesongen.

Noen har forsvunnet ut denne sesongen, og noen har kommet inn. I tillegg har Jürgen Klopp fått enda en sesong med flere av spillerne sine. Dette sier han om hva som kan forventes av Liverpool i den kommende sesongen:

– At vi prøver å gjøre det en gang til, iallfall det vi fikk til i fjor. Kanskje enda bedre også. Vi skal prøve, og om det ikke går skal det ikke være på grunn av innsats og vilje. Vi skal gi absolutt alt. Det kan jeg love, sier tyskeren til liverpoolfc.com.

NY SPILLER: Jürgen Klopp har beskrevet Harvey Elliott som en nytt tilskudd i troppen før sesongen. Nå har engelskmannen enda mer erfaring enn tidligere.

NY SPILLER: Jürgen Klopp har beskrevet Harvey Elliott som en nytt tilskudd i troppen før sesongen. Nå har engelskmannen enda mer erfaring enn tidligere.

Selv om tyskeren liker best å snakke om eget lag er det også 19 andre konkurrenter, og flere andre i cupene denne sesongen. Det er også viktig for han å påpeke at man må se realistisk på det også.

– De har ikke blitt svakere. Vi vant ikke kamper 6,7-0 i fjor, men 1-0 og 2-1, eller det som var nødvendig. Vi gjorde det så ofte at vi endte opp et poeng bak Manchester City.

Liverpool-treneren er ikke i tvil om at troppen kan møte på enda vanskeligere motstandere denne sesongen.

– Det vil bli en tøff sesong, fansen vet det. Jeg håper de er klare for å kose seg med et nytt år, sier han.

Det blir tøft, men det er mulig

Så er spørsmålet, hva kan denne Liverpool-utgaven få til i samtlige fem turneringer denne sesongen? Tyskeren er sikker på at det er nok kvalitet til å repetere hva de fikk til i fjor.

– Vi må innse at det er mulig med litt flaks her og der, og spesielt i cupturneringene. Der må du ha litt flaks for å nå finalen. Vi vet det er mulig, men ikke sannsynlig at vi, eller noen andre, får det til igjen.

Denne sesongen skal Klopps menn, som nevnt, ut i fem turneringer. Det er en mer enn i fjor. Tyskeren vet at det kan bli veldig mange kamper. Det er også et VM inne i miksen. 

– Det vil bli tøft, men vi har det gøy også. Det er øyeblikk gjennom sesongen hvor vi tenker «Wow, vi er virkelig privilegerte», avslutter Klopp.