– Det skal bli en skikkelig utfordring

Jürgen Klopp har kommet med sine kommentarer til Liverpools Champions League-gruppe denne høsten.

Torsdag ble gruppespillet i Champions League trukket, og Liverpool havnet i gruppe A.

Der møter de førsteseedede Ajax (Nederland), tredjeseedede Napoli (Italia) og fjerdeseedede Rangers (Skottland) i høstens gruppespill.

– Det første som må sies er at dette er en skikkelig, skikkelig utfordring, var Jürgen Klopps første kommentar i et intervju med Liverpoolfc.com

Han mener det er en gruppe med høy kvalitet på lagene.

– Alle klubbene har kvalitet, de har en status, og jeg vil si at alle har en sjanse. De gode er at vi også har det, så vi bør se frem til utfordringen og gi det et forsøk.

– Vi vil ikke be om noen tjenester, og vi har ikke fått noen, men dette er ikke en turnering der du kan se etter enkle veier videre, for standarden er alltid utrolig høy, sier han.

Kjenner godt til motstanderne

Denne sesongen skal gruppespillet være ferdigspilt allerede 2. november – så kampene vil komme veldig tett.

– Forskjellen i år er at gruppespillet varer kortere enn vanlig, så vi må være klare, ikke bare for kvaliteten til motstanderen, men for ulike krav og rytme, sier Klopp.

Han har allerede ledet de røde i to kamper mot Ajax og fire mot Napoli i denne turneringen.

– Men vi trenger ikke å leite så mye etter informasjon om motstanderne våre… Det er bare noen år siden vi spilte to veldig tøffe kamper mot Ajax, og vi har blitt trukket mot Napoli ganske regelmessig, så vi vet ganske mye om de begge, og de vet ganske mye om oss. Jeg vet at det vil være noen nye lekser som må gjøres, slik er det alltid, sier manageren.

Det nye blir Rangers – som Liverpool kun har møtt i treningskamper tidligere i sin 130 år lange historie.

– Rangers er en ny motstander for oss, men vi kjenner til dem også. Det de har gjort de siste årene har vært veldig interessant, og de gjorde det veldig, veldig bra da de kvalifiserte seg til gruppespillet, med tanke på lagene de møtte i kvalifiseringen. Vi kjenner også noen av spillerne deres godt. Ryan Kent har hatt en flott utvikling etter at han flyttet til Skottland, og Ben Davies har akkurat startet på sin reise med Rangers, så det vil bli hyggelig å møte dem, sier han.

– Det eneste som er sikkert nå er at alle de seks kampene vil bli utrolig tøffe og intense. Jeg gleder meg. Det er en skikkelig «fotballgruppe», og som jeg sa, en skikkelig utfordring.

UEFA har så langt ikke offentliggjort kampprogrammet for høstens turnering.