Det er to uker til Champions League-trekningenNå skal det avgjøres hvem som blir de siste seks lagene

Torsdag 25. august trekkes gruppespillet i Champions League.

Liverpool er seedet i pot 2 i årets gruppespill i Champions League. Det er kun Bayern München (138.000) som er høyere på UEFAs koeffisientranking enn Liverpool (134.000) – der UEFA ser på prestasjonene etter de fem siste sesongene i deres turneringer.

Det har likevel liten betydning for Liverpool når gruppespillet i Champions League skal trekkes, etter en omlegging i 2015. Etter den omleggingen er det den regjerende Champions League-mesteren, den regjerende Europa League-mesteren, og vinneren fra de seks øverst rangerte ligaene i Europa som går inn som førsteseedet. Dersom vinneren av Europa-cupene også vinner hjemlig liga, går den sjuende- og eventuelt åttende plassen til neste vinner av høyest rangerte liga.

Det skjer i år, med Real Madrid som både La Liga-vinner og regjerende Champions League-mester. Med det er Ajax førsteseedet, og nederlandske Eresdivise tok den siste plassen. Ettersom det bare ble nesten for Liverpool i Europa og ligaen forrige sesong, er de plassert i pot 2.

Dette er lagene som er klare

Trekningen skal skje torsdag 25. august i Istanbul – som også er vertskap for finalen for første gang siden 2005. Det skjer fra kl. 18.00.

Per i dag er det 26 klubber som er klare. Det er disse klubbene:

Pot 1

Real Madrid
Frankfurt
Manchester City
AC Milan
Bayern München
Paris Saint-Germain
FC Porto
Ajax

Pot 2

Liverpool
Chelsea
Barcelona
Juventus
Atletico Madrid
Sevilla
RB Leipzig
Tottenham

Pot 3

Borussia Dortmund
Red Bull Salzburg
Shakhtar Donetsk
Inter Milan
Napoli
Sporting CP
Bayer Leverkusen
Marseille (kan fortsatt ende i pot 4)

Pot 4

Club Brugge
Celtic

Liverpool kan ikke trekke andre lag fra pot 2, men møter et lag fra hver av de andre tre seedingnivåene. Det er ikke mulig å møte annen engelsk motstand før tidligst i kvartfinalen.

Bodø/Glimt har muligheten

Tirsdag ble tredje runde av Champions League-kvalifiseringen ferdigspilt, og da tok Bodø/Glimt seg videre etter å ha slått Zalgiris Vilnius 6-1 sammenlagt. Glimt møter tøffere motstand i playoff, når de skal møte kroatiske Dinamo Zagreb. Det norske laget starter med hjemmekamp neste tirsdag.

Sist norsk fotball hadde et lag med i Champions League var i 2007/08-sesongen, da Rosenborg var med.

HAR MULIGHETEN: Kjetil Knutsen og Bodø/Glimt møter Dinamo Zagreb i siste og avgjørende hinder.

HAR MULIGHETEN: Kjetil Knutsen og Bodø/Glimt møter Dinamo Zagreb i siste og avgjørende hinder.

Takumi Minamino og Monaco røk ut i tredje runde, da PSV Eindhoven ble for sterke i ekstraomgangene. PSV skal møte Rangers i playoff.

Dette lagene som møtes om de seks siste plassene:

Rangers - PSV Eindhoven
Dynamo Kyiv - Benfica
FK Bodø/Glimt - Dinamo Zagreb
Maccabi Haifa - Røde Stjerne Beograd
FK Qarabag - Viktoria Plzen
FC København - Trabzonspor

Første oppgjør er neste uke – med retur uken etter. Deretter er trekningen dagen etter de siste playoff-kampene er spilt.

Det som er nytt i år, er at gruppespillet skal spilles ferdig mye tidligere. Vanligvis spilles det ferdig med siste gruppespillkamp første eller andre uken i desember. I år kommer kampene mye tettere, med siste gruppespillkamp 1. og 2. november.

1. gruppespillkamp: 6/7. september.
2. gruppespillkamp: 13/14. september.
3. gruppespillkamp: 4/5. oktober.
4. gruppespillkamp: 11/12. oktober.
5. gruppespillkamp: 25/26. oktober.
6. gruppespillkamp: 1/2. november.