Skuffet Cain ønsker nytt utlån

Jake Cain stortrivdes i League Two forrige sesong. Nå håper han på et nytt utlån denne sesongen.

Mens Liverpools skadeproblemer på midtbanen er et så hett tema er det kanskje ikke den letteste uken for Jake Cain, dersom han har planer om å banke på kontoret til Jürgen Klopp og spørre om han kan lånes ut denne sesongen.

Men det er akkurat det 20-åringen håper på.

Cain fikk sin hittil eneste Liverpool-kamp i FA-cupens fjerde runde mot Shrewsbury Town i 2020. Forrige sesong ble han lånt ut til Newport County i League One, der han spilte 28 kamper.

– Jeg er klar for en ny utfordring. Jeg må lånes ut igjen, for jeg trenger seniorfotball, og føler at jeg er klar til å ta sjansen når muligheten kommer. Jeg vet at jeg er klar, sier den unge midtbanespilleren i et intervju med Goal.com.

Innrømmer at han ble skuffet

Cain har vært en del av Liverpools akademi siden han var ni år gammel, og signerte sin første proffkontrakt med klubben i 2019. I 2020/21-sesongen var han mye rundt førstelaget, og var ubenyttet reserve i ni av Liverpools Champions League-kamper den sesongen. Han var det samme i to ligakamper.

MED FØRSTELAGET: Jake Cain har trent mye med førstelaget, men fikk ikke være med i sommer.

MED FØRSTELAGET: Jake Cain har trent mye med førstelaget, men fikk ikke være med i sommer.


Cain hadde derfor håpet at han kunne vise seg frem i pre-season, men han var ikke blant ungguttene som ble tatt med. Han hadde derfor sin sesongoppkjøring med Barry Lewtas og U21-laget.

– Jeg kan ikke lyve, det var skuffende. Jeg mener at jeg hadde et bra utlån, og gjorde det jeg ble bedt om, så jeg trodde at jeg kunne komme tilbake og vise førstelaget hva jeg kan gjøre. De er det beste laget i Europa, så jeg vet at det er vanskelig å spille seg inn på laget, men jeg trodde at jeg kanskje kunne være med på sesongoppkjøringen, vise meg frem, og høre hva førstelagstrenerne mente. Så ja, det var skuffende, sier han.

Ifølge Neil Jones i Goal.com har det kommet flere forespørsler om å ta Cain på lån denne sommeren, men så langt ingen konkrete tilbud. Det virker likevel sannsynlig at noe kommer til å skje før slutten av august.