– Dette var ikke noe å lure på

Diogo Jota var aldri i tvil om at han skulle takke ja til en ny kontrakt med Liverpool.

Liverpool ønsket å belønne den fine utviklingen som Diogo Jota har hatt i klubben med en ny kontrakt. Det er klubbens policy å belønne spillere som har individuell fremgang på denne måten.

Liverpool Echo opplyser at sportsdirektør Julian Ward har sittet ved roret under forhandlingene, etter positive samtaler med Jotas agent Jorge Mendes i løpet av sommeren.

– Dette var ikke noe å spekulere på. Det må jeg si. Liverpool er selvsagt en av de beste klubbene i verden, og forrige sesong var god både for meg og for laget. Den var bevis på at vi gjør ting riktig, og forhåpentligvis fortsetter vi med det, sier Jota selv til Liverpoolfc.com.

– Dette er en anerkjennelse fra klubbens side, når de nå gir meg en ny kontrakt og viser at de tror på meg og det jeg gjør. Det betyr enormt mye for meg. Det er som en ny start. Nå har jeg en langtidskontrakt å fullføre, og forhåpentligvis vinner vi trofeer på veien.

– Jeg mener at Liverpool for øyeblikket er et av de beste lagene i verden, kanskje også det aller beste. Vi var nær å vinne Champions League forrige sesong. Det er hva alle spillere ønsker å gjøre. Forhåpentligvis kan vi klare det kommende sesong. Når du kjemper på alle fronter, slik vi gjorde i fjor, ønsker du bare å gjøre det igjen, og gjøre det enda bedre.

– Jeg synes Liverpool som klubb jobber veldig bra både på og utenfor banen. Denne troppen vil være her en stund. Vi har spillere som har forlenget sine kontrakter, vi har nye signeringer, og vi har alt på stell, inkludert manageren selvsagt. Klubben jobber veldig bra. Vi har vunnet noen trofeer, og det er hva fansen ønsker å se. Vi har allerede vunnet et trofé denne sesongen, og har sjansen til å vinne flere. Det er dette som gjør det verdt å spille fotball. Alt er på stell i denne klubben, så nå er alt opp til oss som er ute på banen.

– Den harde konkurransen om plassene gjør alle bedre hver dag. Vi går ut på treningsbanen og trener med verdensklassespillere hele tiden. Det hjelper oss å bli bedre, og det er planen å bli bedre for hver dag som går. Da blir det vanskeligere for våre motstandere å slå oss. Det er alltid bra å ha masse kvalitet i troppen, med tanke på antall kamper vi spiller. Vi trenger alle, og alle har en rolle å spille.

Klar for sin tredje sesong

Portugiseren tar nå fatt på sin tredje sesong i helrødt, og ser tilbake på de to første med glede.

– Den første var litt annerledes på grunn av Covid. Anfield uten tilskuere blir ikke helt det samme. Den andre sesongen var helt annerledes, noe du også så på resultatene. Da spilte våre supportere en viktig rolle, noe som gjør alt enklere. Vi tapte ikke en eneste hjemmekamp i Premier League. Det viser hvilken viktig faktor de er. Jeg synes de to sesongene har vært veldig forskjellige. Kommende sesong har vi alt å kjempe for igjen, og håper å gjøre noe lignende som forrige sesong. Med støtten fra supporterne blir det alltid enklere.

Jota var med å å vinne sine to første trofeer som Liverpool-spiller forrige sesong, da de røde sikret seg både ligacupen og FA-cupen.

– Det er selvsagt viktig for oss å vinne sølvtøy. Det viser at du gjør ting riktig. Det blir vanskelig dersom du tror du gjør ting riktig, men ikke vinner noe. Det er ingen hyggelig følelse, det vet jeg godt. Dersom vi står sammen tror jeg vi er i stand til å vinne ting.

– Jo bedre du er, jo vanskeligere er det å forbedre seg. Men med alle de beste ved din side, som du får bryne deg på, er det mulig. Jeg tror det er mulig, og det er hva jeg ønsker å gjøre.

Dårlig sangstemme

25-åringen har fått sin egen sang av supporterne, noe han setter stor pris på.

– Da de begynte å synge den undret jeg på om dette virkelig skjedde. Da jeg kom hit ventet liksom folk på å se hva jeg kunne utrette. Øyeblikket da supporterne viste at de verdsatte meg var virkelig et stolt øyeblikk for meg.

– Selv liker jeg ikke å synge. Jeg er ikke god til det. Men du blir stolt når du hører opptakene. Jeg har familie og venner som synger sangen av og til. Det er alltid hyggelig.