– Dette er strålende, strålende nyheter

Jürgen Klopp er meget glad for at Diogo Jota har forpliktet seg til å spille for Liverpool i fem år til.

Diogo Jota satte navnetrekket sitt på en ny femårskontrakt tirsdag, og forlenger dermed sitt opphold på Anfield til sommeren 2027. Han kom fra Wolverhampton for 45 millioner pund i september 2020.

– Alle kan se hva Diogo har brakt til dette laget og denne klubben etter at han kom hit, så det er veldig gode nyheter at han har signert en ny kontrakt, sier Jürgen Klopp til Liverpoolfc.com.

– Jeg vil si at dette er strålende, strålende nyheter, legger han til.

– Hans kvaliteter skinner igjennom. Han scorer mål, som ikke er noen dårlig egenskap, og han jobber utrolig hardt for laget. Hans pressing og kontringspressing er på et utrolig høyt nivå. Han kan spille i alle våre angrepsroller, og han har utrolig gode holdninger. Dette er ingen dårlig pakke. Ikke dårlig i det hele tatt.

– Som en spiss som også kan spille ute på vingen, gir han oss så mange muligheter, og etter at han kom til Liverpool er han blitt mye bedre. Jeg har sagt tidligere at Diogo er den spilleren jeg håpet han skulle være, og enda litt bedre. Jeg håper det fortsetter slik lenge.

Se Diogo Jotas tre beste mål i Premier League forrige sesong:

Rom for forbedring

Selv føler Liverpools nummer 20 at han har sine beste år som fotballspiller foran seg.

– Jeg er en helt annen spiller nå enn da jeg kom hit. Det må jeg si. Jeg har også spilt i en litt annen rolle mesteparten av tiden. Det har hjulpet meg å vokse som spiller. Jeg er selvsagt mer moden nå, og har mer kunnskaper om spillet. Alt er blitt bedre, synes jeg.

– Jeg må selvsagt fortsette å forbedre meg, for jeg er ikke på toppen ennå. Forhåpentligvis når jeg et enda høyere nivå i løpet av min tid her. 

– Jeg sa i mitt første intervju at jeg trodde at spillestilen til Jürgen og laget passet meg. Jeg tror jeg beviste det umiddelbart. 

– Nå handler det om å utvikle mitt spill ytterligere, og utvikle intensiteten i spillet vårt, for selv om vi spiller strålende nå, så kan vi alltid ta et steg til, og det steget prøver vi å ta hele tiden.