Nå skal samtalene mellom dommerne og VAR gjøres tilgjengelig for publikum

Premier League planlegger større åpenhet omkring VAR-avgjørelsene.

Opptak av samtalene mellom dommerne og de som sitter i VAR-rommet vil bli gjort tilgjengelig for publikum etter kampene, ifølge en plan som Premier League har. Det melder The Times.

Målet er større åpenhet rundt dommeravgjørelser. Premier League-sjef Richard Masters opplyser at planen har stor støtte. Opptakene vil imidlertid ikke bli frigitt før kampen er ferdigspilt. Man tillater ikke at samtalene går live ut til publikum. Dette er en praksis som allerede benyttes i Major League Soccer i USA. Der legges en gjennomgang av VAR-avgjørelsene med lydopptak ut på YouTube. 

– Det er en generell oppfatning at dette er en bra ting. Vi ønsker mer åpenhet og at fansen skal få innsyn i dommernes avgjørelser. Vi må bare finne ut nøyaktig hvordan vi gjør dette, siteres Masters av The Times.

Masters bekrefter også i intervjuet at Premier Leagues etterforskning av Manchester City over brudd på reglene for finansielt fair play fortsatt pågår, tre år etter at etterforskningen startet.