– Vi har fått et godt utgangspunkt foran den kommende sesongen

Harvey Elliott var involvert i begge kampene i helgen, og føler seg klar for ligaåpningen.

Det er bare fire dager til Liverpool ligaåpner mot Fulham på Craven Cottage, etter en kort og hektisk preseason. I helgen gjorde de røde unna finpussen før ligastart, noe som endte med triumf i Community Shield, da Manchester City ble slått 3-1 på King Power Stadium på lørdag, før det ble et klart 3-0 tap for et B-preget mannskap i kampen mot franske Strasbourg på søndag. 

Harvey Elliott var involvert i begge kampene, og nå ser han frem til ligaåpningen mot sin forrige arbeidsgiver, Fulham, på for ham velkjente Craven Cottage.

– Prestasjonen vår mot City var utrolig bra. Både de som startet og de som kom inn gjorde det svært bra. Ingen ble slitne, og seieren beviser hvor god prestasjonen vår var. Alle som spilte skal ha honnør for det. Som lag har vi holdt sammen gjennom hele preseason, sier Elliott til Liverpoolfc.com.

– Både spillerne og trenerstaben skal ha honnør for at vi startet sesongen med et trofé. Det gir oss et godt utgangspunkt foran sesongen. Forhåpentligvis vinner vi flere trofeer denne sesongen. Det er målet vårt. Nå har vi fullt fokus på Fulham-kampen. Vi har en uke med forberedelser, og forhåpentligvis kan vi få en god start på sesongen, legger tenåringen til.

– Jeg hater å tape

Elliott var en av åtte tenåringer som startet kampen da det ble tap 3-0 for franske Strasbourg på søndag. 

– Det er ikke enkelt å komme tilbake når du slipper inn tre mål. Dette var et veldig godt organisert lag, som spilte god fotball mot oss. Dette er noe vi som er unge spillere kan dra lærdom av, men også de andre spillerne. Det handlet om å få flere minutter med fotball, og spille foran vårt hjemmepublikum, noe som alltid er en ære. Det var veldig morsomt å spille på Anfield igjen. Vi er skuffet over resultatet, men må ta med oss det som var positivt og lære av tapet.

– Unge spillere må av og til lære på den harde måten, og noen av dem gjorde det i denne kampen. De reiste seg igjen, og spilte bra resten av kampen. Det skal de ha skryt for. 

– Unge spillere vil alltid gjøre feil. Det gjør til og med seniorspillere. Så det handler om hvordan du reagerer på dette, og reaksjonen deres var god. Alle gjør feil i livet, og vi er et lag, så vi gjør feilene sammen. Det er ingen som gjør feil alene, og vi sto sammen og oppmuntret alle til å stå på videre. Vi sa at de bare måtte fortsette å spille fotball, noe alle gjorde. Det skal de ha honnør for. Dersom de ikke gjør disse feilene, vil de heller ikke lære noe. Alle spilte en god kamp og gjorde sitt beste, og det er alt du kan be om.

Elliott gikk glipp av en stor del av forrige sesong på grunn av en alvorlig ankelskade, men nå synes han å være tilbake for fullt. 

– Jeg hater å tape, så jeg gjør alt for å vinne. Det forsøkte vi også mot Strasbourg. En del ting lykkes vi med, andre ting lykkes vi ikke med. Det var bare ikke vår dag. Jeg gir alt for laget, uansett hva stillingen er. Jeg forsøker alltid å gjøre mitt beste i alle kamper. Noen dager vinner vi, andre dager taper vi. Dessverre var det ikke vår dag mot Strasbourg, men forhåpentligvis vinner vi neste kamp, avslutter 19-åringen.