Klopp imponert over Elliotts fysiske form

Jürgen Klopp hadde mye positivt å si om Harvey Elliott, selv om Liverpool tapte 3-0 for Strasbourg.

Liverpool.no kåret Harvey Elliott til Liverpools beste spiller da et ungt rødt mannskap tapte 3-0 for franske Strasbourg i sommerens siste treningskamp. Manager Jürgen Klopp lot seg også imponere av tenåringen.

– Vi ble ikke overrasket. Vi har kjent Harvey lenge, og han blir bedre for hver dag, noe som er veldig viktig. Kampen mot Strasbourg ble veldig intens, der alle slet litt, utenom Harvey. Det virket ikke som han slet med den fysiske formen i det hele tatt, uttalte Klopp til Liverpoolfc.com etter søndagens kamp på Anfield.

– Han er en god fotballspiller, det er åpenbart. Men en spiller som Harvey trenger oppspillspunkter, og det manglet vi i denne kampen. Fabio Carvalho er god, alle guttene som kom inn var veldig gode. Ungguttene, Bobby Clark og Tyler Morton var veldig gode igjen. Stefen Bajcetic spilte en veldig god kamp, men han kjente på en skade, så vi byttet ham ut på grunn av det.

Vil lære av blemmer

Personlige feil tidlig i kampen førte til at Liverpool aldri klarte å komme tilbake.

– Luke Chambers og Isaac Mabaya er også veldig gode spillere, men de gjorde disse feilene, og da blir det veldig tøft. Før kampen var de sikkert glade for at det var 44 000 mennesker på tribunene, men når du gjør feil som dette syntes de antagelig at det hadde vært bedre om det var ingen på stadion. Dette er en prosess, og vi vet hvor gode disse spillerne er.

– I England spiller U21-lagene for tomme tribuner og uten en reell konkurranse, og da kan du ikke lære dem ting som dette. I denne kampen kunne vi gi disse guttene sjansen til å føle ting som dette på kroppen. Nå vet de hvordan det er, og hvordan det føles. Det kan de dra nytte av neste gang de får sjansen, noe som er til veldig stor hjelp i utviklingen deres.