Jürgen Klopps etter 0-1 tapet mot RB Salzburg:– Jeg likte ikke alle taklingene selvfølgelig, men ingenting alvorlig skjedde

Jürgen Klopp var en ærlig, men positiv mann etter 0-1 tapet mot RB Salzburg. Tyskeren har også endret mening rundt straffesparksituasjonen på tampen av kampen.

Det endte med et litt kjedelig 0-1 tap mot RB Salzburg onsdag. Jürgen Klopps menn har vært på en ganske intensiv uke med trening og det virket som en del av spillerne slet med slitne bein i løpet av kampen.

RB Salzburg-spiller Benjamin Sesko ble kampens eneste målscorer, men de røde hadde nok sjanser til å score opptil flere. Harvey Elliott var en av spillerne som fikk en helt time på gressmatten i Østerrike. Han mener de østeriske mesterne fikk vise hva laget var god til.

– De viste at der er et god lag. All honnør til dem, for det var en bra test for oss, og vi hadde en del gode perioder. Vi må nå reflektere litt på de negative og positive delene av kampen, sier Elliott til liverpoolfc.com etter kampslutt.

FIKK EN TIME: Harvey Elliott startet kampen for Liverpool og spilte en brukbar kamp i en høyrekant-posisjon.

FIKK EN TIME: Harvey Elliott startet kampen for Liverpool og spilte en brukbar kamp i en høyrekant-posisjon.

Det er kanskje ikke så rart at de røde var litt slitne i kveld. I løpet av den siste uken har troppen vært i Østerrike for å få opp treningsmenden før sesongstart. Det var utvilsomt flere tøffe dager i beina til spillerne på gressmatten i kveld.

– Det har vært en god treningsleir med høy intensitet. Over det hele har det vært en fantastisk oppkjøring så langt. Støtten vi har fått har vært brilliant. Det er fint å se hvor mange supportere vi har over hele verden, forteller Elliott.

Endrer mening angående straffesparket

Jürgen Klopp mener det ble gjort for mye feil i den første omgangen, som Salzburg kunne bruke til sin fordel, men han er ikke så veldig misfornøyd med hva laget viste.

– Vi hadde gode øyeblikk også, og vi kunne nok scoret fire, fem mål i løpet av kampen, men slik ble det ikke. Vi var for åpen, for vide og vi klarte ikke å vinne tilbake ballen for nok.

Tyskeren er spesielt fornøyd med Liverpools siste halvtime i Østerrike. Han omtaler laget som tordenstorm i de siste 30.

– De scoret sitt mål, men vi klarte ikke å fullføre angrepene våre. Vi spilte en kamp ute av full trening. Vi byttet mange, og det er greit, den tar jeg. Det er likevel brukbart gjennomsnittlig å tape en kamp, sier Klopp etter kampen.

RASTE: Liverpools tyske trener var ikke alltid like fornøyd med dommernes prestasjoner i onsdagens kamp.

RASTE: Liverpools tyske trener var ikke alltid like fornøyd med dommernes prestasjoner i onsdagens kamp.

I slutten av kampen kom Luis Diaz seg fri inne i sekstenmeteren til RB Salzburg, og gikk ned i feltet. Dommeren valgte å ikke blåse. Da var tyskeren var rasende på nede sidelinjen, men etter å ha roet seg ned litt har han endret litt mening.

– Det er tungt å ikke få betalt med et resultat for det gode arbeidet. I det øyeblikket var det en så ekstremt klar straffe. 

Det tok bare to minutter før RB Salzburg fikk sitt første gule kort i onsdagens kamp. Østerrikerne spilte på grensen i hele kampen, og tyskeren er klar på at motstanderne ikke tok dette som en normal treningskamp.

– Det var det ikke for oss heller. Salzburg hadde en del stygge taklinger, men de gjør det veldig bra og vi har all respekt til dem. Jeg like selvfølgelig ikke alle taklingene, men det går fint. Det skjedde ikke noe alvorlig, tror jeg.

Han snakket også to ord om Liverpools Darwin Nunez. Tyskeren synes det er synd at uruguayanerne ikke fikk prøve seg i den andre omgangen.

– Tenk om Darwin hadde spilt i andre omgang med alt som skjedde rundt boksen. Det ville hjulpet oss mye. Det er slik det er, og det føles ikke bra, men vi tar det og ser fremover, avslutter han.