Fabio Carvalho og Harvey Elliott er med på Golden Boy-listen

De to gode kompisene representerer de røde på listen over fotballens største talenter. Liverpool-linket spiller er favoritt til å vinne prisen.

Den tidligere Fulham-duoen fant tilbake til hverandre under Liverpools oppkjøring i sommer. Fabio Carvalho og Harvey Elliott har alltid vært gode venner, og nå er de også kåret til en av de gjeveste prisene man kan vinne som unggutt. De er nemlig en av 80 spillere som fremdeles kan vinne den. Listen ble kortet ned fra 100 til 80 spillere lørdag.

Det er selvfølgelig en lang liste med store talenter, men det er ingen tvil om at både Carvalho og Elliott kan nå veldig langt om de fortsetter det gode spillet sin når sesongen starter. Førstnevnte var svært delaktig i Fulhams opprykk forrige sesong, mens Elliott har kjempet seg sterkt tilbake fra skrekkskaden mot Leeds i fjor høst.

Forhåndsfavoritten til å ta prisen med seg hjem er ingen andre enn Liverpool-linkede Jude Bellingham. Engelskmannen er fremdeles veldig ung, og han har imponert stort for Dortmund i to sesonger nå. Kan han også ende på Anfield neste sesong?

LINKET TIL LIVERPOOL: Jürgen Klopp skal være svært begeistret over Jude Bellingham. Det er sterke rykter om at Dortmund-spilleren kan ende på Merseyside neste sesong.

LINKET TIL LIVERPOOL: Jürgen Klopp skal være svært begeistret over Jude Bellingham. Det er sterke rykter om at Dortmund-spilleren kan ende på Merseyside neste sesong.

Flere Premier League-talenter

Det er Harvey Elliott og Fabio Carvalho som representerer Liverpool på listen, men det er flere Premier League-talenter. Totalt 10 av 80 spillere er for øyeblikket under kontrakt med en engelsk toppdivisjonsklubb. Noen av dem er godt kjente for de fleste, men det er også noen mindre profilerte spillere å finne.

Yan Couto (Manchester City)
Cole Palmer (Manchester City)
Anthony Elanga (Manchester United)
Alejandro Garnacho (Manchester United)
Joe Gelhardt (Leeds)
Ki-Jana Hoever (Wolverhampton)
Kacper Kozlowski (Brighton)
Pape Matar Sarr (Tottenham)

Liverpools unge høyreback Calvin Ramsay er ikke å finne på listen, men det er Ki-Jana Hoever. Den tidligere røde har slitt med spilletid etter overgangen til Wolverhampton, men det er fremdeles store forhåpninger til nederlenderens talenter. Manchester City og Manchester United har også to spillere på listen, slik som Liverpool.

De resterende er Joe Gelhardt, som var sterkt delaktig i Leeds-comebacket forrige sesong, Pape Matar Sarr, som ikke har spilt for Tottenham, Anthony Elanga, som fikk en mulighet i United etter at førstelagsspillerne sviktet og mer uprofilerte Cole Palmer, Alejandro Garnacho og Kacper Kozlowski.

Raheem Sterling vant Golden Boy-prisen for sitt spill i Liverpool i 2014. Han er en av to engelskmenn som har tatt med seg prisen hjem (Wayne Rooney, 2004). Kylian Mbappe, Matthijs De Ligt, Joao Felix, Erling Haaland og Pedri er de fem siste årenes vinnere.

Listen vil bli kortet ned fra 80 til 60, så 60 til 40 og til slutt 40 til 20 før prisen blir utgitt. Det skjer vanligvis i november måned.

Under kan du se listen i sin helhet: