Omkamper i FA-cupen kan bli droppet for å gjøre plass til de utsatte Premier League-kampene

Dronningens bortgang skaper terminlistekaos for fotballen på balløya.

De to største Premier League-kampene kommende helg er avlyst som en følge av Dronning Elisabeth sin bortgang.

Chelsea mot Liverpool og Manchester United mot Leeds United er begge blitt utsatt som en følge av at politiressursene til disse kampene isteden må settes inn i forbindelse med dronningens begravelse. Dette er begge såkalte kategori A-kamper som krever ekstra store politiressurser. Sju Premier League-kamper vil imidlertid spilles som oppsatt kommende helg.

Disse to utsatte kampene kommer på toppen av at hele Premier League-runden sist helg ble avlyst i forbindelse med landesorgen i Storbritannia, og det blir nå vanskelig å finne en ledig plass i terminlisten til disse kampene. Kampprogrammet er tettpakket helt frem til nyttår, så sannsynligheten er stor for at både Liverpool v Wolverhampton og Chelsea v Liverpool blir satt opp først når vi skriver 2023.

The Times melder at fotballmyndighetene nå vurderer å droppe omkamper i FA-cupens tredje- og fjerde runde, for at man skal få gjort unna disse utsatte kampene. Omkamper i disse runde ble også droppet i de to foregående sesongene, og Times forstår det slik at dette er en løsning som nå vurderes for å få bukt med logistikk-problemet.

Kan bli mye Wolves og Chelsea i januar og februar

3. runde i FA-cuepn spilles lørdag 7. januar, mens fjerde runde spilles lørdag 28. januar. Omkamper spilles vanligvis halvannen uke senere. Dette kan bety at den ene av Liverpools utsatte kamper blir spilt mellom bortekampen mot Brighton lørdag 14. januar og hjemmekampen mot Chelsea lørdag 21. januar. Mens den andre kan bli spilt mellom bortekampen mot Wolverhampton 4. februar og hjemmekampen mot Everton 11. februar.

I så fall kan man havne i den unike situasjonen at det blir to kamper på rad både mot Chelsea og Wolves, der hjemme- og borteoppgjørene bare spilles med 3-4 dagers mellomrom. Men det er nok kanskje mer sannynlig at Wolves-kampen settes opp først av de to utsatte kampene, og da unngår man i så fall det.