Hevder at Amorim brukte West Ham-interessen for å legge press på Liverpool

Arne Slot har kanskje vært en større favoritt internt hos de røde enn hva som har kommet ut i media.

Sporting-sjef Ruben Amorim har vært storfavoritt til å ta over Liverpool-jobben helt siden Xabi Alonso kunngjørte at han ville bli i Leverkusen. Den siste uken har de rødes jakt på en ny manager tatt en ny vending.

Feyenoord-sjef Arne Slot ser nå ut til å være Michael Edwards og co sitt førstevalg, i alle fall ifølge troverdige journalister som Paul Joyce (The Times) og David Ornstein (The Athletic). Fabrizio Romano har også meldt om det samme.

Det har endt med at Amorim har endt litt i kulden, og nå kommer også forklaringen på hvorfor han valgte å ha et møte med West Ham tidligere denne uken. Det skriver portugisiske Bruno Andrade (CNN Portugal) og engelske Zach Lowy (BBC), som begge anses som troverdige kilder.

«Ruben Amorim og hans agent brukte West Hams interesse for å legge press på Liverpool. De valgte å svare med å legge ut rykter om at Amorims navn hadde svekket seg og at Arne Slot var favoritten til jobben», skriver Andrade, gjengitt av Lowy.

En liten oppsummering

Sporting-sjef Amorim har vært favoritt hos bookmakerne og blant engelsk presse siden Xabi Alonso bestemte seg for å bli i Leverkusen et år til. Den nyheten kom 29. mars.

I starten av denne uken var plutselig Feyenoord-sjef Arne Slot bykset oppover listene på oddsmarkedet, og mandag kveld kom nyheten om møtet i London mellom Ruben Amorim og West Ham. Det møtet endte med avslag fra portugisieren, ifølge Fabrizio Romano.

Tirsdag ettermiddag, få timer etter Amorims møte, la Paul Joyce i The Times ut en sak om at Arne Slot var en kandidat til Liverpool-jobben, og at de røde var veldig interessert i ham. Da meldte også Romano at det hadde vært direkte samtaler med Feyenoord-sjefen.

Onsdag morgen meldte The Athletic og Lewis Steele i Daily Mail at Feyenoord ville kreve 8,59 millioner pund for sin manager. Slots kommende pressekonferanse i forkant av helgens kamp mot Go Ahead Eagles ble også avlyst.

For får timer siden, i 12-tiden onsdag, kom beskjeden om at Liverpools første bud på Slot hadde blitt avvist, men at forhandlingene fortsatte. Den nyheten kom fra David Ornstein.

Det er foreløpig siste nytt rundt nederlenderen, som ser ut til å være over Ruben Amorim på Liverpools liste. Det forventes mer utvikling i saken i løpet av de kommende timene og dagene.

– De er begge skalla og fra Holland, men måten de spiller på er veldig forskjellig

Podcast om Arne Slot: – De er begge skalla og fra Holland, men måten de spiller på er veldig forskjellig

Arne Slot er nå det heteste navnet til å bli ny Liverpool-manager. Her kan du lytte til vår dokumentar om den nederlanske 45-åringen.

Podcast 24.apr 16:32
Beskrives som en manager som jobber på feltet, og heller vil utvikle spillere enn å kjøpe nye

Beskrives som en manager som jobber på feltet, og heller vil utvikle spillere enn å kjøpe nye

Dersom Arne Slot tar på seg den «umulige» oppgaven med å overta etter Jürgen Klopp, har han noen av de samme egenskapene.

Innsikt 24.apr 12:26