Seiler opp som et andrevalg på midtstopperplass

Jarell Quansah har gått fra U21-fotball til å kjempe om en plass i Liverpools førsteellever denne sesongen.

Liverpool-kaptein Virgil van Dijk er selvfølgelig det soleklare førstevalget på midtstopperplass, men i rekken bak nederlenderen, har Jarell Quansah sakte, men sikkert, begynt å nærme seg Ibrahima Konates plass ved siden av ham.

Etter en meget svak kamp mot Everton på onsdag, var 21-åringen igjen å se i lagoppstillingen mot West Ham lørdag. Er det noe vi vil få se i de tre siste seriekampene også?

Quansah hadde absolutt ikke sin beste kamp i Liverpool-trøyen på London Stadium, men per nå ser han mer trygg og solid ut enn fire år eldre Konate. Det viser at hodet er på plass, spesielt etter den grusomme tabben mot Manchester United for noen uker siden.

I løpet av våren har Jürgen Klopp kanskje ikke hatt noe annet valg enn å benytte seg av begge to i det tøffe kampprogrammet. Nå blir situasjonen annerledes, med tre kamper på tre uker i ligainnspurten.

Akkurat nå føles det veldig jevnt mellom dem, noe som er et meget godt eksempel på hvor vanvittig raskt Quansah har utviklet seg denne sesongen. Det er også verdt å nevne at Joe Gomez ser ut til å være bak begge to i køen om spilletid i midtforsvaret.

Spilletid for midtstopperne i 23/24

3802 minutter - Virgil van Dijk

2588 minutter - Ibrahima Konate

2224 minutter - Jarell Quansah

1060 minutter - Joel Matip (skadet siden desember)

327 minutter - Joe Gomez (som midtstopper)

Kritisk etter West Ham-kampen

Jarell Quansah var en av flere spillere Jürgen Klopp valgte å ta inn igjen på laget etter fadesen borte mot Everton i midtuken. Det ble ikke seier, men prestasjonen var langt bedre enn på Goodison Park.

– Jeg syntes vi spilte bra i første omgang, så det var skuffende å ligge under til pause. Vi kom kjempende ut i andre omgang, aggressive og klare. Det var bare synd at de fikk det andre målet. Etter en slik kamp er det utvilsomt mye å reflektere over og forbedre, spesielt for min egen del, var ungguttens klare dom.

Nå ser han frem mot mer spilletid og kanskje noen seiere i slutten av sesongen, selv om det ikke betyr allverden for tabellposisjonen for de røde.

– Vi må bare fortsette slik vi alltid har gjort, men gjerne vinne kampene også. Det er alt vi kan gjøre egentlig, bare fortsette å spille på vår måte og gjøre alt vi kan for å avslutte sesongen på en god måte. Det fortjener sjefen, avsluttet han.

Svært kritisk til Klopps taktiske vurderinger

Folkebørsen:Svært kritisk til Klopps taktiske vurderinger

Liverpool-sjefen må igjen se 4-tallet etter 2-2-kampen mot West Ham. Dette er folkebørsen.

Nyheter 28.apr 18:03
Amorim beklaget for London-besøket

Amorim beklaget for London-besøket

Sporting-sjefen har hatt en tøff uke etter at Liverpool-jobben glapp.

Nyheter 28.apr 15:45