– Kommer tilbake med alt å vinne og ingenting å tape

Fabio Carvalho ser frem til å starte med blanke ark i sommer etter et strålende opphold i Hull.

Fabio Carvalhos prestasjoner for Hull siden han ble lånt ut fra Liverpool i januar har ført til at klubben har alt å kjempe for med én serierunde igjen å spille i Championship. Før den siste serierunden er «The Tigers» to poeng bak West Bromwich i kampen om den siste playoff-plassen. Med seier har de muligheten til å forlenge sesongen med noen uker, og holde liv i drømmen om en opprykksfinale på Wembley. 

For Carvalho har oppholdet i Championship vært en opptur etter at det ble lite spilletid for RB Leipzig i høst, og for Liverpool forrige sesong. Prestasjonene gjør at han kommer inn i sesongoppkjøringen med Liverpool med fornyet selvtillit - og med en ny start under det som ser ut til å bli Arne Slot sin ledelse. 

– Jeg ser på det som en ny start for meg og for spillere som Tyler, sier han og viser til Tyler Morton, som har tilbrakt hele sesongen på lån i Hull. 

– Vi må bare gripe fatt i mulighetene som kommer med begge hender. Tyler og jeg har snakket om sommeren, og spesielt etter nyheten om at Jürgen skal slutte. Vi snakket om hva som kan endre seg i klubben, og til syvende og sist er det en ny start. Vi kommer tilbake med alt å vinne og ingenting å tape, sier Carvalho til Liverpool Echo.

Vil slå gjennom i rødt

Det har blitt meldt om interesse fra en rekke klubber for 21-åringen som kom fra Fulham til Liverpool for to år siden, men aller helst ønsker han å slå gjennom hos de røde. 

– Målet er å spille meg inn i førstelagstroppen og startoppstillingen. Men akkurat nå konsentrerer jeg meg om Hull og opprykket. Så får vi se hva sesongoppkjøringen bringer, og så må jeg ta en avgjørelse om fremtiden etter det. 

Carvalho er ikke så veldig opptatt av å følge med på hvem Klopps etterfølger blir før alt er bekreftet. 

– Supporterne vil støtte treneren uansett hvem det er som kommer inn, og ledelsen i klubben kommer helt sikkert til å ta riktig avgjørelse, sier han. 

– Jeg har hørt noen rykter, men har mest fokus på meg selv og jobben jeg må gjøre. Jeg prøver å holde meg unna sosiale medier, for det tilfører ikke noe til livet mitt, sier Carvalho, som totalt har scoret ni mål og levert to målgivende pasninger på 19 kamper for Hull i vårsesongen. 

Skal snakke med Klopp

Nyheten om Klopps avgang kom et par uker etter at Carvalho hadde sluttet seg til Hull. Det var Morton som gjorde Carvalho oppmerksom på at Klopp skulle slutte, og engelsk-portugiseren sier han reagerte på samme måte som de fleste andre. 

21-åringen sier at han ikke har snakket med Klopp de siste månedene, men at han kommer til å gjøre det når sesongen er over. 

– Han har hatt mye på tapeten, så vi kan drøye det til etter sesongen, sier Carvalho, som legger til at han har forsøkt å la sine røde lagkamerater konsentrere seg om det sportslige. 

Men han har fulgt med på hva Liverpool har levert denne sesongen, og lot seg imponere da de røde vant ligacupen.

– Det å se alle akademispillerne som var på banen da Virgil scoret vinnermålet og måten de feiret sammen på, er det fotball handler om. Det viser hvilken jobb spillerne og trenerne har gjort, i tillegg til seniorspillerne som har tatt vare på dem på samme måte som de gjorde med meg forrige sesong.

Carvalho innrømmer at han har tenkt tanken om at det kunne ha vært han som spilte finalen om han ikke var på utlån. 

– Men nå spiller jeg i Hull, og det er det som betyr noe. Det har vært opp- og nedturer så langt i Liverpool, og en bratt læringskurve. Vi har spillere jeg kan lære av, gode fasiliteter og gode trenere. Jeg gleder meg til fremtiden. Det har ikke vært helt topp så langt, men da kan det også bare bli bedre.

Den utlånte keeperen kan ta en sensasjonell «double»

Den utlånte keeperen kan ta en sensasjonell «double»

Liveblogg Tor. 02.05. 21:59
Carvalho fortsetter storformen - sesongen ferdig for flere av de utlånte

Carvalho fortsetter storformen - sesongen ferdig for flere av de utlånte

Den utlånte Liverpool-spilleren leverte tre målpoeng for playoff-jagende Hull forrige uke, mens sesongen nå er over for flere av de andre som har vært på lån.

Nyheter 29.apr 21:25