Statistikken der Salah ligger helt i bunnen

Mohamed Salah er helt i toppsjiktet av de fleste av Liverpools statistikker denne sesongen, men på ett område kommer han til kort.

18. mar 2018 kl 19.16 Einar Kvande

Statistikkene viser at Mohamed Salah har gjort fantastiske 28 ligamål på 30 ligakamper (28 fra start + 2 som innbytter). Totalt har han gjort 36 mål på 41 kamper (38 fra start + 3 som innbytter). I Champions League er det blitt 7 mål på 10 kamper (9 fra start + 1 som innbytter), og i FA-cupen er det blitt ett mål på en kamp.

Dette betyr at Salah er Liverpools mestscorende både i Premier League, der han har dobbelt så mange mål som nestemann på listen, Roberto Firmino, og i FA-cupen, der han har like mange mål som Firmino, James Milner og Virgil van Dijk. I Champions League er han den Liverpool-spilleren som har scoret nest flest ganger. Firmino har ett mål mer, med åtte.

Har spilt mye

Bare Firmino har spilt flere kamper for Liverpool enn Salah denne sesongen, 42 mot 41.

Også på statistikken for målgivende pasninger scorer Salah høyt, med 10 i Premier League og 1 i Champions League. Bare Firmino har flere målgivende totalt enn Salahs 11, med 12. Men Salah har klart flest målgivende i Premier League, der Firmino og Sadio Mané er de neste på listen med 7.

Også på oversikten over hvilke spillere som er blitt byttet ut flest ganger topper Firmino og Salah statistikken, med henholdsvis 24 og 19 ganger. Sadio Mané er også blitt byttet ut 19 ganger.

Bare Coutinho med høyere børssnitt

På spillerbørsen scorer Salah ikke overraskende veldig høyt, med et gjennomsnitt på 7,37 i de 38 kampene hvor han har spilt lenge nok til å få børspoeng. Bare en mann scorer høyere, nemlig Philippe Coutinho som sanket i snitt 7,39 poeng på de 18 kampene hvor han fikk børspoeng før han dro til Barcelona. Roberto Firmino har 7,03 i snitt på 39 kamper.

Snilleste gutten i klassen

På ett område kommer imidlertid Mohamed Salah bokstavelig talt til kort. Nemlig oversikten over hvilke spillere som har pådratt seg flest gule kort. Egypteren har ikke fått et eneste kort på sine 41 kamper for Anfield-klubben.

For en mann!

Har du innspill til journalisten?
[email protected]