Ingen har spilt flere kamperDette blir Wolverhamptons 40. kamp for sesongen

Wolves startet sesongen i juli.

Etter å ha vunnet Champions League forrige sesong, har Liverpool hatt en sesong med veldig mange kamper så langt. Det har vært Supercup, Premier League, ligacup, VM for klubblag og FA cup. 

Totalt har de helrøde spilt 35 kamper, pluss Community Shield.

Det er dog ett lag som har spilt enda flere denne sesongen, og det er Wolverhampton. Når Liverpool gjester Molineux torsdag kveld, er det ulvenes 40. kamp for sesongen, og vi er fortsatt i januar.

Startet i juli

Wolverhampton hadde en meget imponerende sesong i Premier League i fjor, og endte på sjuendeplass. Det betydde at laget kunne komme seg ut i Europa for første gang siden 1980/81-sesongen, da de deltok i UEFA Cupen.

Men det betydde også at sesongen begynte allerede i juli. Allerede 25. juli var Crusaders motstander i første kvalifiseringsrunde til Europa League. Nuno Espirito Santo sine gutter måtte spille seks kamper allerede før august måned var omme, for å kvalifisere seg til gruppespillet. Det gjorde de - og de har denne høsten klart å ta seg videre, fra en tøff gruppe med Braga, Besiktas og Slovan Bratislava.

Tidlig i sesongen mente mange eksperter at en kunne se at Wolverhampton-troppen ikke var bred nok til at en kunne lykkes både med deltakelse i Europa, samtidig som en følger opp fjorårets gode resultater i ligaen. Det har de etterhvert klart å motbevise - Wolves er på sjetteplass i Premier League, á poeng med Manchester United, og med kun seks poeng opp til Chelsea på fjerdeplassen - med én kamp til gode.

Wolverhampton kommer til å spille minst 56 kamper denne sesongen. Skulle de gå helt til en finale i Europa League, vil tallet bli 63.

MATCHVINNER: Raúl Jiménez scoret to mål mot Southampton.

MATCHVINNER: Raúl Jiménez scoret to mål mot Southampton.

Mange, mange minutter

Liverpool har fem spillere som har spilt over 30 kamper for klubblaget denne sesongen. Det er Roberto Firmino, Andy Robertson, Virgil van Dijk, Trent Alexander-Arnold og Sadio Mané. 

For Wolves er det 10 spillere som har spilt over 30, og fem som har spilt flere enn 35. Mest av alt er det Conor Coady, som forlot Liverpool i 2014, som har spilt. Han har allerede 3330 minutter på banen denne sesongen. Det er 480 minutter mer enn Van Dijk, som har mest for Liverpool med 2850 ifølge Transfermarkt.

SPILLER MEST: Kaptein Conor Coady, med en fortid i Liverpool FC, er den som spiller mest.

SPILLER MEST: Kaptein Conor Coady, med en fortid i Liverpool FC, er den som spiller mest.

Nuno Espirito Santo har, som Jürgen Klopp, hatt kamper denne sesongen der han har brukt veldig alternative lagoppstillinger for å gi sine viktigste spillere hvile - men for Nuno har det kun vært i to ligacupkamper mot Reading og Aston Villa. Wolves har en kjerne på 15 spillere som har tatt den store belastningen, og kan bare drømme om den bredden som Liverpool har i sin tropp.

I dag fikk Wolves gode nyheter - med både Diogo Jota og Willy Boly tilbake i full trening etter skader. Bare Ruben Vinagre er skadet og uaktuell til torsdagens kamp.

Wolverhampton-spillerne med flest minutter

  1. Conor Coady - 3330
  2. Joao Moutinho - 3044
  3. Rui Patricio - 2970
  4. Leander Dendoncker - 2948
  5. Raúl Jiménez - 2839
  6. Adama Traoré - 2627
  7. Ruben Neves - 2607
  8. Jonny Otto - 2504
  9. Matt Doherty - 2382
  10. Romain Saiss - 2251
  11. Diogo Jota - 1940
  12. Willy Boly - 1440
  13. Ryan Bennett - 1243
  14. Ruben Vinagre - 1211 (nå skadet)
  15. Pedro Neto - 1162

Får mer tid mellom kampene

Wolves kom til Anfield etter å ha slått Manchester City 3-2 hjemme på Molineux. De tapte 1-0 på Anfield, og fikk en scoring annullert etter at VAR oppdaget en offside i oppbyggingen av angrepet.

De tapte så igjen 2-1 borte mot Watford, før de spilte 0-0 mot Manchester United i FA cupen. Det ble 1-1 hjemme mot Newcastle i neste ligakamp, før de tapte 1-0 i omkampen på Old Trafford og røk ut av cupen.

I forrige uke, før kampen på St. Mary's, var Linsay Hooper fra BBC gjest i podcasten The Totally Football Show. Hooper følger Wolves tett. Der sa hun at laget nå hadde sett «helt utslitte ut» - men så kom altså oppturen.

Lørdag fikk de sin første seier i 2020, med 3-2 seier på sørkysten, borte mot Southampton. Det etter å ha ligget under 2-0 til pause. Nå får Nuno bedre tid mellom kampene, og har hatt hele fem dager før møtet med Liverpool.

– Først spiller vi i morgen, og så har vi noen dager fri før vi startet uken og forbereder oss til den neste. Selvsagt, det er en mulighet der vi har mer tid. Det tillater bedre restitusjon, og kan gjøre at spillerne kan jobbe hardere på ting vi har tenkt på, når vi forbereder oss til neste kamp, sa Nuno på pressekonferansen onsdag.

– Det å ha flere dager i løpet av uken gjør at du kan bruke treningene annerledes så klart.

Wolverhampton - Liverpool spilles torsdag kl. 21.00, og sendes på TV 2 Sport Premium.