Disse rekordene har Liverpool i siktet

Liverpools 73 av 75 mulige poeng er den beste starten på en ligasesong av noe lag i Europas fem beste ligaer, men flere rekorder kan stå for fall.

4. feb 2020 kl 15.44 Andreas B. Sandmo

I tillegg til å bare være seks seirer unna det alle Liverpool-supportere har ventet på i 30 år – Premier League trofeet, setter også Klopps mannskap nye rekorder for hver seier de tar.

Fortsetter de røde slik kan de slå flere rekorder før sesongen er omme.

Flest seirer på rad og totalt?

For i lørdagens storseier mot Southampton tok de rødkledde sin 20. hjemmeseier på rad i Premier League, dermed tangerte de Manchester Citys nesten åtte år gamle rekord.

En annen City-rekord Liverpool nærmer seg, er flest seirer på rad i Premier League. Den er på 18 tatt av de blåkledde i 2017.

De røde står nå på 16. Så for å slå denne må Liverpool vinne de tre neste kampene som er mot Norwich (b), West Ham (h) og Watford (b).

Fortsetter Liverpool å vinne kan de slå nok en City-rekord, nemlig rekorden for flest seire på en sesong. Manchester City står med rekorden på 32 seire, Liverpool ligger i rute til å slå denne rekorden, når de foreløpig står med 24 seire av 25 mulige og med hele 13 kamper igjen å spille.

Ubeseiret gjennom sesongen?

NY SEIER: Jürgen Klopp kunne klemme sin kaptein Jordan Henderson som leverte både scoring og assist mot Southampton.

NY SEIER: Jürgen Klopp kunne klemme sin kaptein Jordan Henderson som leverte både scoring og assist mot Southampton.

Det mange lurer på nå er om Liverpool kan gå hele sesongen uten å tape en eneste ligakamp. De som sist klarte dette, var Arsenal da de ble seriemestre i sesongen 2003/4.

The Gunners ble da det første laget til å klare det i engelsk fotball siden Preston North End gjorde det i sesongen 1888/89, selv om de da bare spilte 22 kamper til sammen.

Uansett om de klarer å gå ubeseiret eller ikke gjennom sesongen vil de rødkledde fra Merseyside ha mulighet til å slå Arsenals rekord med flest kamper uten tap. Rekorden er på 49 kamper, dette klarte The Gunners da de var ubeseiret fra mai i 2003 til oktober i 2004.

Går Liverpool ubeseiret fram til bortekampen mot Manchester City den 4.april, vil det være deres 49.kamp uten tap. Hvis de unngår tap da vil de røde kunne innkassere nok en rekord, flest kamper på rad uten tap, i hjemmekampen mot Aston Villa den 11.april.

Til tross for at det vil være en ny rekord i engelsk fotball, kommer ikke rekorden inn på topp 15-tabellen over flest kamper på rad uten tap, rundt om i Europa. Der er det Steaua București fra Romania som innehar rekorden. De gikk hele 104 kamper på rad uten tap i årene 1986 til 1989, skriver The Telegraph.  

Færrest uavgjorte

I fjorårets sesong ble Liverpool slått med bare ett fattig poeng av de blåkledde fra Manchester. En av grunnene til at trofeet ikke ble med til Merseyside da, var alle de kampene som endte uavgjort.

For til tross for færre tap enn seriemestrene fra Manchester, var det de 7 uavgjorte kampene, mot Citys to, som ødela.

I år står Liverpool med bare en uavgjort på 25 spilte kamper og fortsetter laget slik kan de slå rekorden «færrest spilte uavgjort kamper på en sesong».

Rekorden i dag er det Manchester City og Tottenham som har med bare to uavgjorte kamper i løpet av forrige sesong.

Rekorder eller ei, det aller viktigste for Jurgen Klopps menn nå er å sikre det gjeveste av alt – nemlig ligamesterskapet.

Har du innspill til journalisten?