En ligarunde - to helger - seks forskjellige datoer

Den 26. Premier League-runden denne sesongen er ganske så spesiell.

5. feb 2020 kl 15.42 Einar Kvande EinarKvande

På grunn av den første vinterpausen i Premier League-historien vil den 26. ligarunden spilles over to helger denne sesongen. Det betyr at de ti kampene er fordelt på hele seks datoer. Så selv om Premier League-lagene har vinterpause, så tar ikke Premier League pause.

Fire kamper spilles kommende helg, og seks kamper neste helg, inkludert fredag og mandag, som også tas i bruk den siste av de to helgene.

Det er verdt å merke seg at samtlige kamper blir vist direkte på TV 2 Sport Premium, da ingen av de ti kampene spilles samtidig.

For de fotballfrelste er det med andre ord mulig å se samtlige ti kamper i sin helhet direkte.

City på søndag

Dette betyr også at tabelltoer Manchester City og den suverene ligalederen, Liverpool, ikke spiller på samme helg. City er først ute, med hjemmekamp mot West Ham kommende søndag. Liverpool gjester Norwich først en snau uke senere.

Ligarunden starter imidlertid med to kamper kommende lørdag, 8. februar. Everton - Crystal Palace er tidligkampen, med avspark klokken 13.30, før dagen avsluttes med en viktig kamp i bunnstriden mellom Brighton og Watford klokken 18.30.

Vi må vente til søndag 9. februar klokken 17.30 før vi får en kamp som er interessant med tanke på teten i Premier League. Manchester City får muligheten til å redusere avstanden til Liverpool fra 22 til 19 poeng når de er vertskap for David Moyes sitt West Ham. Før den tid kan imidlertid Premier League-entusiastene kose seg med Sheffield United - Bournemouth klokken 15.00.

Fredagskamp for Leicester

Tabelltreer Leicester, som ligger 24 poeng bak ligaleder Liverpool, har fått fredagskamp 14. februar i denne ligarunden. Avspark på Molineux i Wolverhampton er klokken 21.00. 

Lørdag 15. februar starter med Southampton - Burnley klokken 13.30, før rosinen i pølsa i denne ligarunden, Norwich - Liverpool, har avspark klokken 18.30 lørdag kveld.

Femteplasserte Spurs, som i skrivende stund er 36 poeng bak Liverpool, noe som er ett fattig poeng mindre enn London-klubben har sanket på sine første 25 kamper(!), gjester Aston Vill søndag 15. februar. Avspark på Villa Park er klokken 15.00.

Søndagen avsluttes med Arsenals hjemmekamp mot Newcastle klokken 17.30.

Mandagskamp på Stamford Bridge

Ligarunden avsluttes mandag 17. februar, med det som før sesongen ville ha blitt regnet som en storkamp mellom Chelsea og Manchester United. Men ingen av klubbene har levd opp til forventningene, selv om Chelseas relativt unge mannskap kan være fornøyd med en fjerdeplass på tabellen, noe som vil bety Champions League-deltakelse neste sesong om man klarer å konsolidere stillingen ut sesongen.

Ole Gunnar Solskjærs Manchester United ligger nede på 7.plass, seks poeng bak Chelsea, og kan med tap her bli hektet av i kampen om en Champions League-plass.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]