Dette skriver avisene etter FA-cupexiten:«Alarmklokkene ringer ikke på full styrke, men dette er en dal de røde må komme seg ut av»

Liverpool trenger å riste av seg det som preger dem, som en maratonløper som plages av kramper.

4. mar 2020 kl 10.11Arve Vassbottenarvaldo

Paul Gorst i Liverpool Echo, mener det er ironisk at Liverpool gikk ut av FA-cupen da de stilte sitt beste mannskap i hjemlig cup denne sesongen.

«Skaden, selv om den var mindre enn da det første tapet i Premier League kom i lørdagens kamp mot Watford, vil ikke definere denne sesongen. Absolutt ikke. Man kan uten skam si at dette representerte den laveste prioriteten for resten av sesongen. Men Klopp vil være veldig bekymret for at laget har tapt tre av sine fire siste kamper.»

Mistet fart på feil tidspunkt

«Alarmklokkene ringer ikke på full styrke, men dette er en dal de røde må komme seg ut av».

«Liverpool har slakket farten på feil tidspunkt i sesongen», mener han.

Han mener laget virker utladet. Han peker blant annet fingeren på Origi og Fabinho.

«Brasilianeren var i super form før ankelskaden i slutten av november, han har slitt med å komme til de høyder igjen etter at han kom tilbake i januar.»

«Lunsjkampen på lørdag med besøk fra Bournemouth har plutselig fått ekstra viktighet. Direktivet vil være krystallklart - la oss få sikret denne tittelen.»

TUNG DAG: Fabinho har slitt med å finne formen han hadde før skaden.

TUNG DAG: Fabinho har slitt med å finne formen han hadde før skaden.

Rivalene lukter blod

«Liverpools rivaler lukter blod når de rødes fallende form sår frø av tvil», skriver Mirrors Darren Lewis.

«Først Atletico, så DEN kollapsen mot Watford, og nå dette. Er glasset halvfullt? FA-cupen er ikke så høyt på Liverpools prioriteringsliste uansett. Premier League-tittelen er så å si i boks, og bare en ekstrem optimist ville veddet mot at de kaprer de fire seirene de trenger for å skape historie. Et så godt lag mister ikke sin klasse over natta. Champions League-kampen mot Atletico Madrid i neste uke, er en helt annen utfordring.»

Vinterpausen har virket som en hindring istedenfor en hjelp. Momentumet deres er borte.

«Den siste tidens form er også en sterk påminnelse om viktigheten av Jordan Henderson i dette Liverpool-laget», mener han.

«Det er nå tre tap på fire kamper for et Liverpool. Vinterpausen har virket som en hindring istedenfor en hjelp. Momentumet deres er borte.»

Utklasset av Chelsea

Henry Winter i The Times, mener kampen var et stort steg for Frank Lampard, som klarte å overliste et «tregt» Liverpool-lag. Han bruker mest spalteplass på å rose Chelsea, og spesielt unggutten Billy Gilmour - og duellene der Fabinho kom til kort mot 18-åringen.

«Hvis denne sesongen 'bare' ender med Premier League-tittel, vil den likevel være en suksess.»

«De har ventet så lenge. De har spilt så bra i så store deler av sesongen. Festen vil vare lenge og vel. Likevel trenger de å riste av seg det som preger dem, som en maratonløper som plages av kramper.»

Likevel trenger de å riste av seg det som preger dem, som en maratonløper som plages av kramper.

Han mener Liverpool ble utklasset av Chelsea i denne kampen.

Sårbare på kantene

«Tre tap på fire kamper for Jürgen Klopp gir hint om sårbarheten på flankene», skriver Barney Ronay i The Guardiani innledningen til sin kommentar om kampen.

«I idrett elsker man tidlige krisetegn. Et par kommer nok på bordet nå, selv om Klopp sannsynligvis har opparbeidet seg litt pusterom før kjøttøksa blir dratt fram.»

«Liverpool spilte godt i perioder, og kunne ha fått kampen sin vei om avslutningene var bedre. Men det var noe annet også, et mønster som begynner å synes.»

KANTENE UTSATT: Neco Williams får endel ros for sine offensive bidrag, og noen av de defensive, men det var klart at 18-åringen ble utsatt for stort press på høyresiden i denne kampen.

KANTENE UTSATT: Neco Williams får endel ros for sine offensive bidrag, og noen av de defensive, men det var klart at 18-åringen ble utsatt for stort press på høyresiden i denne kampen.

Følelsen er at det ble en halvveis vinterpause, en pause der det alltid føltes som om telefonen var på, der det fortsatte å plinge fra innboksen, og der man aldri fikk hvilepulsen.

«Hvordan dreper du noe som ikke kan bli drept? Hvordan sporer du av et løpende tog? Svaret som engelsk fotball har kommet fram til - for seint kan kanskje Napoli hevde - er at du stenger av backene. Ta flankene. Vinn sidene. Håp på at de ikke scorer først. Hold deg til planen. Det er leksjonen fra Watford.»

«Chelsea kom til Stamford Bridge med noe lignende i tankene. De var mange sentralt på midtbanen, presset hardt på flankene og benyttet mulighetene.»

«Liverpool hadde nok av sjanser til å utligne. Det var en trippelsjanse på et tidspunkt. De dominerte i starten av andreomgang, slik de pleier. Men det var en mangel på skarphet også. Sadio Mané har bare scoret ett mål borte siden november. Divock Origi har ingen denne sesongen, det har heller ikke Takumi Minamino.»

«Følelsen er at det ble en halvveis vinterpause, en pause der det alltid føltes som om telefonen var på, der det fortsatte å plinge fra innboksen, og der man aldri fikk hvilepulsen. Kanskje brukte andre lag tiden bedre, planla bedre, studerte mer.»

«For Liverpool vil tapet føles som en liten rystelse. Laget er for godt til å ikke tilpasse seg og finne rytmen igjen», mener han.

Sårbare midtstoppere

Sam Wallace i The Telegraph, skriver om at Klopp også tidligere har varslet om at laget ville få dårlige perioder denne sesongen: «Men han kunne ikke ha forutsett at de ville komme så tett som de har de siste to ukene.»

En ting var tabben til Adrian, men «Liverpools manager bør være mer bekymret over sårbarheten til midtstopperne til tider. Som i tapt for Watford på lørdag, var det formen til Joe Gomez og Virgil van Dijk som ga Klopp grunn til å være ukomfortabel», mener han.

OPPGITT DUO: Joe Gomez og Virgil van Dijk har hatt mange fantastiske kamper sammen denne sesongen, men tirsdagens kamp mot Chelsea var ikke en av dem.

OPPGITT DUO: Joe Gomez og Virgil van Dijk har hatt mange fantastiske kamper sammen denne sesongen, men tirsdagens kamp mot Chelsea var ikke en av dem.

Å vinne er en vane, og den har Liverpool mistet i det siste.

Alle vet hva som er Liverpools prioritet

Etter mye ros til Liverpools unggutter Curtis Jones og Neco Williams i tidligere cupkamper denne sesongen, var det Chelseas Billy Gilmour som stjal showet denne gangen, skriver Martin Samuel i Daily Mail.

Han mener 18-åringen i blått også lyktes med det meste Fabinho ikke fikk til i denne kampen.

«Liverpool var ikke fornøyd med å tape dette. Det var ikke slik at Klopp ga opp FA-cupen, definitivt ikke etter 3-0-tap mot Watford og 1-0-tap mot Atletico Madrid. Tre av fire i forsvarslinjen spilte, i tillegg til Fabinho på midtbanen og Mané på topp. Når man ser på poengforskjellen på disse lagene, må Klopp ha håpet at det var nok.»

«Ting bør være tilbake til normalt på lørdag hjemme mot Bournemouth, og alle vet hvor Liverpools prioriteringer ligger denne sesongen. Men å vinne er en vane, og den har Liverpool mistet i det siste.»