Fem ting om kampenKaotisk, sløvt og rustent er en dårlig kombinasjon. Nå gjenstår ligaen og Champions League

Liverpool er ute av FA cupen.

Hva skjedde med de kontrollerte kampene?

Så blir heller ikke 2019/20 den sesongen der Liverpool gjør det bra i FA cupen. Laget har ikke vært i en finale siden Chelsea vant knepent på Wembley 2012, og dette er så langt en har kommet under Jürgen Klopp.

Han valgte sitt, på papiret, sterkeste lag så langt i turneringen, og ifølge bookmakerne var det jevnt mellom lagene før kampen. Etter at laget misbrukte så mange sjanser i førsteomgang, og ikke fikk den starten en ønsket, så skulle det aldri gå den veien.

Nå var dette bare med tre av fem fra et toppet Liverpool-forsvar, men det er en kamp der dårlig forsvars- og keeperspill gjorde at en slapp inn to - og det kunne ha vært fem-seks.

Liverpool har nå sluppet inn to mål eller mer i tre kamper på rad. 

Fabinho ser veldig rusten ut

Det har nesten blitt kjedelig å snakke om at laget «savner Jordan Henderson», men en av flere grunner til at savnet blir så merkbart er kanskje formen til Fabinho.

Brasilianeren ser ikke ut til å ha rytmen, og ser ut til å være et veldig godt stykke unna formen fra før han fikk skaden i november.

I kveldens kamp var han veldig upresis, men det var ikke det største problemet i akkurat den rollen selv om det var en av grunnene til baklengsmålet. Mer bekymringsverdig var det at han var så ofte var på etterskudd, og ikke luktet farene så ofte som vi er vant med. 

Forhåpentligvis vil han være skarpere mot Atletico Madrid i neste uke, for da vil det han virkelig trengs på sitt beste.

RUSTEN: Fabinho ser ut til å være et stykke bak formen fra i høst.

RUSTEN: Fabinho ser ut til å være et stykke bak formen fra i høst.

Kepa ble skutt god

Kepa Arrizabalaga har slitt denne sesongen, og noe av det han har blitt kritisert for før han mistet plassen i ligaen har vært evnen sin til å redde skudd.

Det ble ikke noe problem i kveldens kamp - men det kan han kanskje takke Liverpools angrepsspillere for. 

Gang på gang kom Liverpool til avslutninger fra gode posisjoner, men hver gang var det rett på keeper. Kanskje burde en vise storhet og skryte av den spanske målvaktens posisjonering - men det var ikke standarden på avslutningene vi har vært bortskjemt med!

Etter pause var en rett og slett ikke i stand til å skape de store sjansene, da Chelsea tok stinget ut av kampen.

32 spillere i aksjon

Lagoppstillingen Jürgen Klopp gikk for i oppgjøret mot Chelsea gjorde at han nå har brukt 32 (!) ulike spillere i årets FA cup. Det er et voldsomt antall!

Ifølge Opta er det tre flere spillere enn noen andre lag i årets turnering - også dersom vi tar med de som kom inn i første runde.

Nå har det sine naturlige grunner, med reservelag mot Everton og juniorlag mot Shrewsbury - men det har også vært veldig gøy, frem til i kveld.

Spillere som Alisson Becker, Trent Alexander-Arnold, Naby Keita, Gini Wijnaldum og Jordan Henderson var utenfor troppen i dag, og deltok ikke i årets turnering.

Holding er tydeligvis lov

Det var ikke Chris Kavanagh sin feil at Liverpool tapte kveldens kamp - men 35-åringen var likevel nesten like frustrerende som enkelte av spillerne i helrødt til tider. 

På hver eneste dødball, og det var mange, kunne Antonio Rudiger gjøre akkurat som han ville i samtlige dueller med Virgil van Dijk. Samme hvor åpenbar og voldsom holdingen er, det er tydeligvis greit. 

Nå var det VAR på Stamford Bridge i dag, men akkurat slike situasjoner vil tydeligvis aldri bli sjekket dersom dommeren ikke ser det, ettersom de ikke ser på det som en klar og åpenbar feil i Stockley Park. 

FRUSTRERT: Virgil van Dijk hadde flere grunner til å være frustrert tirsdag kveld. Sitt eget spill var en av grunnene.

FRUSTRERT: Virgil van Dijk hadde flere grunner til å være frustrert tirsdag kveld. Sitt eget spill var en av grunnene.