Kamper for resten av mars:Hva som skal til for at Liverpool tar ligagullet på Etihad

Ikke minst i Premier League kan de røde fra Anfield avgjøre mye før neste landslagspause.

4. mar 2020 kl 09.04 Torbjørn Flatin

Tre tap på fire kamper. Liverpool må riste av seg skuffelsen over hva som har måtte forsvinne av ligarekorder i og med tapet mot Watford, og exit i FA-Cupen mot Chelsea. 0-1 mot Atletico Madrid kan rettes opp i og med returen på Anfield.

City mot rivaler i ligaen

I ligaen er kampene hjemme mot Bournemouth, borte mot Everton og hjemme mot Crystal Palace resten av denne måneden. Det siste oppgjøret blir nå definitivt spilt 21. mars som følge av at både Liverpool og Palace er ute av FA-Cupen. Returen mot Atletico går om en uke, mellom kampene mot Bournemouth og Everton.

For Manchester City er ikke programmet noe lettere i mars, snarere tvert i mot, selv om fotballen aldri spilles på papiret. De skal ut i nabomøte på Old Trafford, ha hjemmekamper mot Arsenal og Burnley, før returkamp mot Real Madrid etterfølges av enten å spille borte mot Chelsea i Premier League eller ut i kvartfinale i FA-Cupen. City møter Sheffield Wednesday borte i cupen i kveld.

Kan avgjøre på Etihad

Hvis Liverpool skulle vinne sine tre ligakamper, eller tape det samme antall poeng som Manchester City i samme periode, vil de røde vinne ligaen med uavgjort på Etihad søndag 5. april, da spillet er i gang igjen etter ei helg med kvalifiseringskamper til EM for landslag.

Det er definitivt ingen grunn for mannskapet til Jürgen Klopp å synes synd på seg selv. De to kommende kampene foran et fullsatt Anfield, mot Bournemouth og Atletico Madrid, er like viktige som noen andre kamper har vært denne sesongen.

Liverpools program i mars

07.03 PL Bournemouth H
11.03 CL Atletico Madrid H
16.03 PL Everton B
21.03 PL Crystal Palace H

Manchester Citys program i mars

08.03 PL Manchester U B
11.03 PL Arsenal H
14.03 PL Burnley H
17.03 CL Real Madrid H
21.03 PL Chelsea B / FA- Cup kvartfinale

Har du innspill til journalisten?
[email protected]