Omkamper i FA-Cup ventes å fortsette

Det engelske fotballforbundet skal ikke være villig til å gi flere lettelser i sin terminliste.

23. jan 2020 kl 13.24 Torbjørn Flatin

Ifølge Daily Mail skal FA, det engelske fotballforbundet, ikke være villig til å slanke kamp-programmet.

Forbundet ønsker å forsvare sine mindre klubber i lys av en stadig sterkere kritikk av managere og andre involvert med toppklubbene.

Klopp vil ha færre kamper

Problemet er ikke minst aktuelt siden de lagene i Premier som spiller uavgjort i kommende helgs 4. runde i FA-Cupen vil få en omkamp som forkorter den nylige oppsatte vinterpausen.

Jürgen Klopp og Pep Guardiola har stått i spissen for de som ønsker færre kamper for topplagene i engelsk fotball. En diskusjon som har blitt forsterket de siste dagene etter skader for profilerte spillere som Harry Kane, Marcus Rashford og i går Jamie Vardy.

5. runde i midtuke

FA på sin side gikk foran denne sesongen med på å legge 5. runde i FA-Cupen til en midtuke og ikke omkamp, for å rydde plass til en frihelg for Premier League midt i sesongen.

Daily Mail hevder at man ikke skal være villig til å ettergi noe mer og at en mulig omkamp i FA-Cupen betyr mye for klubbene fra lavere divisjoner, og at for eksempel Shrewsbury vil fortjene en lukrativ ny kamp på Anfield dersom man greier uavgjort til søndag.

I FA-Cupen er regelen slik at lagene deler på billettinntektene, uansett om det er hjemme eller borte. Et lag fra Championship, som skaffet seg en bortekamp borte mot en klubb fra Premier League i 3. runde skal for eksempel ha tjent mer enn £900.000.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]